• Завърши полевото обучение на 4-ти артилерийски полк на учебен полигон „Корен“

  • Ротно-тактическо учение с бойна стрелба на формирования от Сухопътните войски

  • Тактическо учение в 61-ва механизирана бригада

   
   
НОВИНИ
Днес, 16.01.2015 г., военнослужещи и военният духов оркестър на в.ф. 22220 участваха в ритуал по откриване на бюст-паметник на генерал Скобелев и честване 137 години от Освобождението на Сливен.
Проявите са организирани от община Сливен, военно формирование 22220, Сливенска митрополия, Регионален инспекторат по образованието, Дружество за приятелство с народите на Русия и ОНД. И на двете събития присъства представителите от посолството на Руската федерация в Република България – съветника по културните въпроси Кирил Рънза и помощника на военното аташе подполковник Максим Чередниченко.
Тържествата започнаха в 10.00 часа с откриване на бюст-паметник на генерал Скобелев, изграден с финансови средства на Община Сливен и спомоществователи.
От 11 часа на площад ... още
В периода 12-16.01.2015 г. се проведоха поредните занятия с петте секции на клуба „Приятели на армията“, в които участват ученици от средните училища в градовете Карлово и Сопот.
На занятията, които се провеждат в изпълнение на Плана за съвместна дейност между 61-ва мбр и клуб “Приятели на армията“ през учебната 2014/2015 година, бяха разгледани въпроси от комплексната подготовка на средношколците за тактико-специално занятие по оцеляване в специфична обстановка. Бяха преминати теми по военна топография: „Ориентиране на местността без карта и движение по азимут” и по инженерна подготовка: „Щатни и подръчни средства за маскировка”.
Главните сержанти на батальоните от район Карлово запознаха обучаемите със способите за ... още
Днес, 14 януари 2015 година,  във Военен клуб – Стара Загора се проведе „Анализ на резултатите от подготовката, войсковия ред и дисциплината през учебната 2014 година” във Втора Тунджанска механизирана бригада. На анализа присъства заместник-началникът на щаба на Сухопътните войски полковник Гошо Мерджанов.
Командирът на бригадата бригаден генерал Димитър Илиев отчете, че през 2014 година формированията от Втора Тунджанска механизирана бригада са участвали активно и успешно са изпълнили поставените им задачи по трите мисии на Въоръжените сили на Република България. Със своите действия военнослужещите продължават да защитават престижа на бригадата и да издигат авторитета на Сухопътните войски.
“Възползвам се от предоставената ми възможност да ... още
Вчера, 12 януари, военнослужещи от 55-ти инженерен полк проведоха занятия с ученици от V, VI, VII и VIII клас на ОУ „Филип Сакелариевич” в град Свищов. Те запознаха децата със средствата за химическа защита, с методите и способите за оказване на първа медицинска помощ, с характеристиките и устройството на автомат „Калашников” и пистолет „Макаров”. Част от учениците, под ръководството на старшина Стефан Димов, имаха възможността да упражнят разглобяване и сглобяване на посоченото въоръжение, друга част от децата, под ръководството на старши сержант Юлиян Пенчев, имаха възможността да облекат защитно облекло и да поставят средства за защита на дихателните пътища, трета група ученици, под ръководството на д-р Петко Петков от Медицински пункт на военното ... още
Новата учебна година бе открита днес, 12 януари 2015 г., във всички военни формирования на Сухопътните войски.
„Изтеклата 2014 година не беше лека, това беше година, в която трудът на целия личен състав от бригадата бе оценен по достойнство и отново доказахме, че сме подготвени да посрещнем предизвикателствата, които стоят пред нас”, каза в словото си заместник-командирът на 2-ра Тунджанска механизирана бригада полковник Недялко Ников при тържественото откриване  в гарнизон Стара Загора.
61-ва механизирана бригада стартира новата учебна 2015 година със самочувствие и увереност в своите сили и възможности.
В районите Плевен и Казанлък приветствени слова към личния състав произнесоха заместник-началниците на щаба на 61 мбр подполковниците Стойчо Владев и ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени