• Осми пореден ден военнослужещите от Сухопътните войски са там, където има нужда от тях - в борбата с огненото бедствие на територията на страната

  • Военнослужещи от 2-ра Тунджанска механизирана бригада гасят пожар в района на село Голям Манастир

  • Военнослужещи от 110-ти логистичен полк – Пловдив транспортират техника на 91-ви инженерен батальон за обща поддръжка – Пловдив от състава на 55-ти инженерен полк – Белене

   
   
НОВИНИ
Представителни подразделения от Сухопътните войски ще участват в честванията на 130-тата годишнина от Съединението на Княжество България с Източна Румелия на 4, 5 и 6 септември в цялата страна.
Военнослужещи от състава на военно формирование 24490-Асеновград ще поднесат венци и цветя в знак на признателност към загиналите за Съединението на България на 4 септември от 11.30 часа пред паметната плоча на Пере Тошев в гр. Асеновград, от 15.00 часа пред паметната плоча на Конушенската чета в с. Конуш и от 17.00 часа пред паметника на поп Ангел Чолаков в с. Новаково, община Асеновград.
Военнослужещи от военно формирование 34200 – Шумен ще участват на  5 септември от 16. 00 ч. в тържествен ритуал по полагане на венци пред паметника на загиналите във войните шуменци на ... още
На 2 септември 2015 г. формирование за овладяване и/или преодоляване на последствията от бедствия от военно формирование 52740 – Хасково извърши успешно задача по разузнаване и унищожаване на 1 бр. мина за минохвъргачка в землището на с. Криво поле, община Хасково.
Групата с ръководител сержант Стефан Йорданов бе в състав от 4 човека.
Командирът на военно формирование 28610 – Горна Баня подполковник Христо Начев поздрави вчера, 01.09, военнослужещите от рота CIMIC от състава на формированието по случай 10-ата годишнина от нейното създаване.
 Пред личния състав на формированието той награди военнослужещите за достойната служба и отличното представяне на ротата в участие по време на учения и операции на НАТО. На събитието присъстваха подполковник Мирослав Радославов и майор Иван Демирев, заемали длъжността ротен командир през изминалите години.
От 01.09.2005 год. в състава на Сухопътните войски на БА се създава рота за „Гражданско-военно сътрудничество” в изпълнение  на  Цел  на Въоръжените сили EG 3784 “Способности за ... още
Военнослужещите от 2-ра Тунджанска механизирана бригада отбелязаха днес, 31 август, празникът на формированието. Тържествената церемония се проведе в района на военно формирование 24150 – Ст. Загора и в нея участва началникът на отбраната вицеадмирал Румен Николов. „Със своевременната си реакция в помощ на населението от  гарнизоните Стара Загора, Хасково, Ямбол, Плевен и Шумен вие заслужихте благодарността и  уважението на обществеността“, отбеляза той в приветствието си към личния състав на бригадата.
 
Командирът на бригадата бригаден генерал Димитър Илиев награди военнослужещи и цивилни служители, отличили се с професионалното изпълнение на задачите. На церемонията бяха повишени в звание офицери, сержанти и войници.
 
За ... още
Днес, 26 август 2015 г., на Гарнизонен учебен център „Добрич” се проведе турнир по стрелба с пистолет Макаров, организиран от командването на военно формирование 52740 Хасково. Стрелбата бe  по повод 1 септември – Празник на Втора механизирана бригада – Стара Загора, в чийто състав е хасковският батальон.
Сред 10-те отбора от по трима стрелци най-точен бе командирът на военно формирование 52740 подполковник Николай Александров. Завидна точност при попаденията в мишената демонстрираха и г-н Иво Димов – Кмет на Димитровград и неговият заместник г-н Светослав Стойков.
Сред останалите участници точна стрелба показаха комисар Ангел Цанков – Директор на ОД на МВР Хасково, както и голяма част от служителите на различните сектори и служби на ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени