• Осми пореден ден военнослужещите от Сухопътните войски са там, където има нужда от тях - в борбата с огненото бедствие на територията на страната

  • Военнослужещи от 2-ра Тунджанска механизирана бригада гасят пожар в района на село Голям Манастир

  • Военнослужещи от 110-ти логистичен полк – Пловдив транспортират техника на 91-ви инженерен батальон за обща поддръжка – Пловдив от състава на 55-ти инженерен полк – Белене

   
   
НОВИНИ
С тържествено вдигане на националния флаг военнослужещите от военно формирование 26400 – Благоевград отбелязаха 112-ата годишнина от избухването на Илинденско-преображенското въстание. Събитието беше организирано вчера, 20.07, от Община Благоевград и се проведе от 11:30 часа на площад „Македония” пред паметника на Гоце Делчев.
Официални гости на церемонията бяха областният управител на Благоевград Бисер Михайлов, председателят на Общински съвет Благоевград Радослав Тасков, представители на областна администрация, депутати и общественици. Честването на 112-та годишнина от избухването на Илинденско-преображенското въстание,  беше уважено от много граждани и гости на Благоевград.
Днес, 20 юли, в Централния военен клуб, Сухопътните войски честват една забележителна годишнина - 137 години от създаването на Българската армия и на най-големия вид въоръжени сили на България, носителят на нейната  бойна чест и слава - Сухопътните войски.
На този ден през 1878 г. с разформирането на щаба на опълчението и създаването на нов команден орган на Българската земска войска се създава офи­циална въоръжена сила като защитник на възстановената българска държава. Това е рождената дата на Българската армия  и на Сухопътните войски на България.
На тържественото събрание-концерт присъстваха министърът на отбраната Николай Ненчев, съветникът на президента по военната сигурност контраадмирал Георги Фиданов, генерал-майор Любчо Тодоров – командващ на ... още
На 17.07.2015 г. в град Асеновград, военнослужещи от военно формирование 24490 – Асеновград, взеха участие в ритуал „Поднасяне на венци”, във връзка с честването на 178 години от раждането на Апостола на свободата – Васил Левски.
Ученици от училища от град Асеновград представиха поетико-музикална програма, след което мероприятието по честването продължи със слово на директора на музей „Васил Левски” в град Карлово – госпожа  Дора Чаушева.
Бяха поднесени венци и цветя в знак на признателност към загиналите воини. С поднасяне на венци и цветя и с едноминутно мълчание беше почетена паметта Васил Левски. Мероприятието завърши с химна на Република България.
В мероприятието взеха участие 30 военнослужещи от 4-ти Артилерийски ... още
В район Карлово на 61 Стрямска механизирана бригада се проведоха мероприятия, свързани с изпълнение на планирани дейности по линия на двустранното съвместно военно сътрудничество между България и САЩ.
За времето от 14 до 16.07.2015 г. във войскови район Карлово на бригадата се проведе тридневен семинар на тема „Тактики, техники и процедури при извикване огъня на артилерията” с участието на личен състав от артилерийските формирования на 61 мбр. Ръководители бяха четирима военнослужещи - наши партньори от силите на американската морска пехота в Европа, в състав: капитан Томас Джералди, сержант Джозеф Фин, ефрейтор Андрю Уилиамс и ефрейтор Джордан Рамос.
Първия ден обучаемите преминаха специализирани теми по видовете огневи задачи, процедурите по извикване и ... още
В изпълнение на Плана за съвместна българо-американска подготовка и учения в страната и чужбина за 2015г., във военно формирование 54880 – Казанлък от състава на 61 Стрямска механизирана бригада започна занятие на тема „ISTAR Planning and Synchronization”.
Занятието се провежда от 14 до 16.07.2015 г., преминава под формата на лекции и се води от военна контактна група от Силите на САЩ в Европа. Мобилният тим инструктори е от Командването на морската пехота на САЩ в Констанца, Румъния.
В мероприятието участват военнослужещи от военните формирования 34750 – Карлово, 54880 – Казанлък, 24150 – Стара Загора и 24620 – Свобода. По време на дискусиите заедно с лекторите те обсъждат проблемни въпроси, свързани с планирането и организирането ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени