• Венци и цветя в памет на генерал Владимир Вазов

  • Военнослужещи от Сухопътните войски разузнаха и унищожиха невзривен боеприпас

  • Започнаха щатните изстрели на танкистите от Центъра за подготовка на специалисти в Сливен

   
   
НОВИНИ
 
На 06.10.2012г.  представителни подразделения от военно формирование 28330 – Смолян и Представителният  духов оркестър на Военновъздушните сили взеха участие в град Девин в провеждането на тържествен  ритуал по откриване на пометна плоча в памет на загиналите във войните. По-късно те се включиха и в провеждането на тържествена проверка-заря по повод 100 години от Балканската война и освобождението на града.  На нея присъстваха кметът на община Девин господин Пенков, командирът на военно формирования 28330 – Смолян подполковник Димитър Кацаров, ветерани от войните, представители на военно-патриотичните съюзи и много граждани и гости на град Девин.
 
На 05.10.2012 г. военнослужещи от военно формирование 26400   участваха в редица тържествени мероприятия посветени на: „100 години от освобождението на Горна Джумая (Благоевград) и Пиринския край от османско владичество”.
В 9 часа на 5.10.2012 г., почетен караул от състава на военно формирование 26 400  участва в издигането на националния флаг на площад Георги Измирлиев, град Благоевград. От 10.40 часа, почетен караул от състава на формированието поднесе венци на Паметник на Македоно-Одринското опълчение.
В 12:00 часа военнослужещите участваха в дефиле на бойните знамена в Благоевград.
В 10.30 часа на 5.10.2012 г. почетен караул от състава на военно формирование 26400 участва в откриването и поднасянето на венци на ... още
 
На 4 октомври 2012 г. военнослужещи от военните формирования на Сухопътните войски участваха в различни мероприятия, свързани с честването на 100 годишнината от Балканската война 1912 – 1913 г.
Стартът на тържествата беше  даден в 10:00 часа, на Централния площад в град Любимец, където  военнослужещи от военно формирование 52740 – Хасково участваха в ритуал в по поднасяне на венци и цветя пред Паметника на загиналите войни в Балканската, Междусъюзническата и Първата и Втората световни войни. В 12:00 часа  военнослужещи от същото формирование участваха и  в ритуал по тържествено поднасяне на венци и цветя пред Паметника на загиналите в Балканската война на  историческия връх Шейновец, край Свиленград. На ритуала присъстваха ... още
Заключителен етап на командно-щабното „Траен мир – 2012“ наблюдаваха президентът на Република България и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили Росен Плевнелиев,  министърът на отбраната Аню Ангелов, заместник-министърът на отбраната Валентин Радев, началникът на отбраната генерал Симеон Симеонов, командващият Съвместното командване на силите генерал-лейтенант Атанас Самандов, командирът на Сухопътните войски генерал-майор Стефан Василев, командирът на Военновъздушните генерал-майор Константин Попов, командирът на Военноморските сили контраадмирал Румен Николов, други висши офицери от Българската армия, представители на местната власт. Сред гостите, наблюдаващи учението на 4 октомври, присъстваха военни аташета, тук беше и военна делегация от Босна и ... още
На тържественото събрание в читалище „Васил Левски” в Карлово по повод 20-годишнината на 61-ва бригада присъстваха началникът на отбраната генерал Симеон Симеонов, кметът на община Карлово Емил Кабаиванов, заместник-началникът на отбраната генерал-майор Йордан Йорданов, командирът на Сухопътните войски генерал-майор Стефан Василев, началникът на щаба на Съвместното командване на силите бригаден генерал Васил Димитров, кметът на община Казанлък Галина Стоянова, кметове на общини от Розовата долина, генерал-лейтенант от резерва Гиньо Тонев, бившите командири на бригадата бригадните генерали от резерва Тодор Вангелов и Кольо Милев, ветерани и военнослужещи от бригада.
Получени бяха много поздравителни адреси, по случай празника на 61-ва бригада. Бяха наградени ... още
Copyright © 2020 Сухопътни войски. Всички права запазени