• Завърши полевото обучение на 4-ти артилерийски полк на учебен полигон „Корен“

  • Ротно-тактическо учение с бойна стрелба на формирования от Сухопътните войски

   
   
НОВИНИ
Продължават действията на военнослужещите от военно формирование 28880 - Белене по приготвянето на топла храна за бедстващото населението на град Мизия.
Ежедневно военнослужещите приготвят топъл обяд в развърнатия полеви пункт за 600 жители на града, определени от Общината.
След определяне на обедното меню за деня, необходимите хранителни продукти се получават от БЧК.
Непосредственият ръководител на модула за приготвяне на храна   капитан Йордан Стойков всекидневно поддържа контакт и координира дейностите по осигуряване и приготвяне на храната с представители на Община Мизия и Областния съвет на БЧК в град Враца.
През почивните дни освен за жителите на града военнослужещите са осигурявали топъл обяд и за 50 доброволци, включили се в различни дейности за ... още
От 20 до 27 август 2014 г., на зенитния полигон на Военновъздушните сили „Шабла” ще се проведат полево обучение и съвместни бойни стрелби с формированията за Противовъздушна отбрана на Българската армия, въоръжени с преносим зенитно-ракетен комплекс (ПЗРК) „Стрела 2М”.
От Сухопътните войски в бойните стрелби ще участват над 120 военнослужещи от командването на Сухопътните войски и формированията за ПВО на 2 и 61 механизирани бригади. В съвместните бойни стрелби участват стрелци-зенитчици и стрелци-оператори от Военновъздушните и Военноморските сили. По време на бойните стрелби ще бъдат извършени над 100 бойни пуска по имитатори на въздушна цел.
Офицер провеждащ учението е командирът на Сухопътните войски генерал-майор Андрей Боцев, а общ ръководител ... още
Вчера, 18 август, се извърши ротация на модулните формирования, които оказват помощ и съдействие на пострадалите от наводнението жители на град Мизия.
Подполковник Галин Каракоев - За заместник-командир по логистичното осигуряване на 61 Стрямска механизирана бригада предаде ръководството на майор Атанас Демирков – Началник на отделение „Логистика” на военно формирование 28880.
От днес 19 август, 22 военнослужещи от военно формирование 28880 – Белене ще приготвят топъл обяд за 600 жители на град Мизия в разгърнатите полеви кухни, съвместно с трима военнослужещи от военно формирование 42800 – Плевен.  Непосредствен ръководител на модула за приготвяне на храна е капитан Йордан Стойков.
 На проведена по-рано вчера среща с ... още
Днес, 18 август, в района на военно формирование 28880 – Белене се проведе съвместно занятие на екипажите на противопожарните команди на военното формирование и Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението” град Белене.
Занятието се проведе с цел да се координират действията на екипажите при развръщане на противопожарните автомобили, да се натренира личния състав при пожарогасене и да се извърши оценка на създалата се обстановка за вземане на адекватни решения за своевременно въвеждане на силите и средствата за ограничаване и ликвидиране на пожар.
В хода на занятието противопожарните команди на ВФ 28880 и РСПБЗН изградиха смесена шлангова линия между противопожарните автомобили.
 Мероприятието премина под ръководството на ... още
Личният състав на 61- ва Стрямска  механизирана бригада – Карлово, поздравява своя командир бригаден генерал Димитър Шивиков по случай неговият 51-ви рожден ден – 18 август!
Пожелават му здраве – на него и неговото семейство, да има верни и искрени приятели и нови успехи в личен и професионален план.
Нека щастливата звезда на късмета винаги да свети с бригаден генерал Шивиков и бойния му дух да го води напред.
Ръководството и личният състав на Щаба на Сухопътните войски се присъединяват към поздравленията!
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени