• Държавен военен шампионат по тактическа стрелба в динамични условия на учебен полигон „Анево”

  • Моторизирана пехотна рота от Враца получи оценка „Боеготов“

  • Оценка „Боеготов“ получи национален поддържащ елемент и лекоманеврена рота от състава на Сухопътните войски

   
   
НОВИНИ
 
На 25 септември в тържествена обстановка в Командването на Сухопътните  войски беше отбелязан празника на структурите по комуникационни и информационни системи.
В тържеството взеха участие командирът на Сухопътните войски генерал-майор Стефан Василев, заместник-командирът на Сухопътните войски бригаден генерал Нейко Ненов, началникът на щаба на Сухопътните войски бригаден генерал Андрей Боцев, началници на отдели и офицери и цивилни служители от  Щаба на Сухопътните войски.
Гости на празника бяха бившите началници на управление КИС на Сухопътните войски о.р. генерал-майор Димитър Димов, о.р. Алекси Алексиев и о.р. п-к Денчо Денчев.
От името на Ръководството на Сухопътните войски генерал-майор Стефан Василев благодари на военнослужещите и ... още
 
На 22.09.2012 г. представителни формирования от Сухопътните войски взеха участие  в  честването на  Деня на независимостта на България в различни селища на страната.
В празничния ден военнослужещите от военно формирование 24150 – Стара Загора участваха във военен  ритуал по поднасяне на венци пред  паметника на загиналите във войните старозагорци, а военнослужещи от военно формирование 42800 – Плевен поднесоха цветя пред барелефа на Александър Стамболийски в града.
Тържествата, в които участваха военнослужещите от военно формирование 32420 Русе се състояха пред Паметника на Свободата, а в гр. Сливен военнослужещите от военно формирование 22 220 почетоха паметта и делото на нашите предшественици пред паметника на Хаджи ... още
 
На 20 септември 2012г беше обявено приключването на операция „Чист хоризонт“. Това стана на пресконференция, в която участваха заместник-министърът на отбраната Валентин Радев, началникът на отбраната генерал Симеон Симеонов и командирът на Сухопътните войски генерал-майор Стефан Василев. Тя се проведе в заседателната зала на Областната администрация в гр. Ямбол и в нея ще участваха и областните управители на Ямбол - и Сливен – Марин Кавръков.
Военнослужещите от Сухопътните войски успешно приключиха прочистването на района на „Производствено - складова база Стралджа – Мараш“, което продължи от 13 юни 2012 г. до 14 септември 2012 г. в изпълнение на заповед на министъра на отбраната Аню Ангелов. Изпълнявайки третата мисия на ... още
 
На 19 септември 2012 г. формирование за овладяване и/или преодоляване на последствия от бедствия от военно формирование 28610 - София, с ръководител старши лейтенант Иван Панайотов унищожи 1 брой авиационна бомба, открита на ул. “Суходолска” и ул. “Безименна” в кв. “Западен парк” на гр. София.
Същият ден формирование за овладяване и/или преодоляване на последствия от бедствия от военно формирование 52740 – Хасково с ръководител старши лейтенант Здравко Ангелов унищожи 1 брой артилерийски изстрел за стрелба със 100 мм танково оръдие. Боеприпасът е открит в кладенец на изхода на гр. Момчилград, област Кърджали. Транспортиран е от военнослужещите и е унищожен в района на село Подкова, община  Момчилград.
 
На 18 септември 2012г., в Сливен, по инициатива на община Сливен, военно формирование 22 220 – Сливен и  СОСЗР,  тържествено беше отбелязано  100 години от Балканската война и 100 годишнината от създаването на Трета българска армия.
 Гости на тържествата бяха областният управител на област Сливен Марин Кавръков, кметът на  Русе Пламен Стоилов, началникът на отбраната генерал Симеон Симеонов, заместник-началникът на отбраната генерал-майор Йордан Йорданов,  командирът на Сухопътните войски генерал-майор Стефан Василев и началникът на НВУ „Васил Левски” бригаден генерал Цветан Харизанов,
В тържествата взеха участие бившите командващи на Трета армия генерал Йордан Мутафчиев, генерал-полковник Цветан Тотомиров, ... още
Copyright © 2020 Сухопътни войски. Всички права запазени