• Формирование от Сухопътните войски чества своя празник

  • Военнослужещи от Сухопътните войски с благотворителна проява в навечерието на Великден

  • Подготовка по „Специална лична защита“ на военнослужещи от Сухопътните войски, съвместно със Служба „Военна полиция“

   
   
НОВИНИ
От 24.08. до 16.09.2014 г. над 120 военнослужещи от състава на 61 механизирана бригада-Карлово под ръководството на майор Митко Балтов взеха участие в ротационна подготовка 1408 по време на многонационалното учение „Saber Junction 14”, който се проведе в тренировъчния център на САЩ за подготовка на силите в Хоенфелс, Германия.
По време на подготовката бяха проведени ситуационни учения на тема „Отбрана и настъпление в град”. В  периода от 31.08 до 03.09.2014 г. българската рота, от състава на чешкия батальон, взе участие в отбранителна операция на главното направление на удара. Ротата изпълни задача по осигуряване вътрешния кордон на столицата за безпрепятствено влизане и свобода на придвижване на основните сили от чешкия батальон.
За първи път ... още
Днес, 12 септември, личният състав на 55-ти инженерен полк чества празника на Инженерни войски и 40 години от създаването на полка.
Празничният ден започна с тържествено събрание и приемане на строя от За командира на полка подполковник Росен Арабаджиев. В тържественото си слово той поздрави личния състав и изказа своята благодарност за проявените всеотдайност и професионализъм при изпълнение на отговорните задачи по трите мисии на Българската армия.
Бяха прочетени заповеди за награждаване на военнослужещи от полка с предметни награди и грамоти от министъра на отбраната, началника на отбраната и командира на Сухопътните войски, след което подполковник Арабаджиев също награди отличили се военнослужещи и цивилни служители.
Духовият оркестър на формированието изнесе ... още
Днес, 10 септември 2014 г., 61-ва Стрямска механизирана бригада – Карлово бе посетена от г-н Уилям Пакат и г-н Рой Аклей от САЩ, съпроводени от подполковник  Димитър Митев – главен експерт в отдел „КИС” в Командването на Сухопътните войски.
Целта на посещението бе оценка на ефективността и изпълнението на договор H8-B-UAA по програма 1206, сключен между Съединените Американски щати и Република България.
Пред инспекцията помощник-началникът на отделение „Комуникационни и информационни системи” във военно формирование 44370 капитан Иван Емилов Генов изнесе кратък брифинг за тактико-техническите данни на комуникационно-информационните имущества на батальонната бойна група.
В края на инспекцията г-н Пакат изрази своето задоволство ... още
Днес, 09.09.2014 г., денят в 61 мбр започна празнично. На строевия плац  в присъствието на командирите на военни формирования и целия личен състав командирът на бригадата бригаден генерал Димитър Шивиков прие строя и благодари на полковник Иван Иванов за достойната му служба в редовете на БА и за всичко, което е направил за 61 мбр като заместник-командир по логистичното осигуряване. Бригаден генерал Шивиков увери полковник Иванов, че порталът на бригадата е винаги отворен за него и му пожела успешна и пълноценна реализация занапред, здраве, попътен вятър и успехи в нелекия път на живота.
В отговор заместник-командирът благодари на всички за съвместната служба и каза, че за него е било чест да служи в 61 мбр. Той се прости с бойното знаме на бригадата и получи грамота и ... още
 
Военнослужещите и цивилните служители от всички формирования на 61-ва Стрямска механизирана бригада – Карлово за пореден път, благодарение на своята съпричастност към чуждата болка и нещастие, откликнаха на апела на Обществения съвет по въпросите на отбраната и всички военнородолюбиви организации и дариха сумата от 7 255 лева на Наталия Ценкова Велева - дъщерята на военния журналист о.р. подполковник Ценко Велев, главен редактор на вестник „Българска армия”.
Нашите колеги от състава на 17 охранителна рота - Кандахар, които достойно изпълняват своя воински дълг в далечен Афганистан, също активно се включиха в благородната инициатива и събраха сумата от 2660 долара, която също беше прибавена към дарителската сметка.
26-годишното ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени