• Венци и цветя в памет на генерал Владимир Вазов

  • Военнослужещи от Сухопътните войски разузнаха и унищожиха невзривен боеприпас

  • Започнаха щатните изстрели на танкистите от Центъра за подготовка на специалисти в Сливен

   
   
НОВИНИ
 
На 18 септември 2012г., в Сливен, по инициатива на община Сливен, военно формирование 22 220 – Сливен и  СОСЗР,  тържествено беше отбелязано  100 години от Балканската война и 100 годишнината от създаването на Трета българска армия.
 Гости на тържествата бяха областният управител на област Сливен Марин Кавръков, кметът на  Русе Пламен Стоилов, началникът на отбраната генерал Симеон Симеонов, заместник-началникът на отбраната генерал-майор Йордан Йорданов,  командирът на Сухопътните войски генерал-майор Стефан Василев и началникът на НВУ „Васил Левски” бригаден генерал Цветан Харизанов,
В тържествата взеха участие бившите командващи на Трета армия генерал Йордан Мутафчиев, генерал-полковник Цветан Тотомиров, ... още
 
В изпълнение на Плана за работа с Асоциацията на военните аташета, акредитирани в Р България, днес 18.09.2012 г., се проведе среща с Командването на Сухопътни войски.
Тук те се срещнаха със заместник-командира на Сухопътните войски бригаден генерал Нейко Ненов, началника на щаба на Сухопътните войски бригаден генерал Андрей Боцев и представители на отделите и секторите в Командването на Сухопътните войски.
Представителите на военно-дипломатическия корпус бяха запознати с историята, състоянието и перспективите за развитие на Сухопътните войски. По време на срещата те проявиха интерес към дейността по формирането и подготовката на батальонните бойни групи.
В програмата на военните аташета е предвидено да посетят военно формирование 28610 – ... още
 
На 18 септември Сливен ще чества две юбилейни годишнини – 100 години от Балканската война и 100 години от създаването на Трета българска армия.  Тържествата са организирани от Инициативен комитет, чийто председател е кметът на град Сливен Кольо Милев.
Програмата започна в 12 часа с откриване на изложба в къща „Миркович” под надслов „Балканската война през погледа на художника”. Картините са от фонда на сливенската художествена галерия.
Отбелязването на двете годишнини ще продължи в 17 часа с полагане на венци и цветя пред паметника на 7-ми конен полк „Орлето” и с официално откриване в 17:30 часа на паметна плоча - 100 години Трета армия пред сградата на Военния съд.
Вечерната тържествена програма ще ... още
 
На 17.09.2012 г. в Министерството на отбраната се проведоха протоколни  срещи за представяне на  новоназначените военни аташета на ФР Германия  подполковник Бертолд Айзенрайх и на Р Унгария подполковник Золтан Кока.
По време на разговорите  Заместник-началникът на щаба на Сухопътните войски полковник Гошо Мерджанов и началникът на сектор „Военно сътрудничество” в Канцеларията на Командира на Сухопътните войски полковник Ивайло Братойчев запознаха новоназначените военни аташета със състоянието и перспективите за развитие на Сухопътните войски на Българската армия.
Обсъдено бе и двустранното военно сътрудничество на Сухопътните войски Българската армия  със Сухопътните войски  на ФР Германия  Република Унгария.
Командирът на Сухопътните войски генерал-майор Стефан Василев поздрави с успешното представяне участниците в държавното военно първенство по лека атлетика за 2012г, което се проведе на стадиона в Сливен от 12 до 14 септември.
В обръщението си съм тях той каза:”Организационният комитет за провеждането на първенството оценява положително вашето участие и постигнатите резултати. Вие се представихте достойно и защитихте престижа на вашите клубове и този на военните формирования, в които служите. Изказвам своята благодарност и към вашите командири за проявеното разбиране и съдействието, което са оказали за подготовката и участието ви в това първенство. Благодарност заслужават и домакините в този град в лицето на кмета инж. Кольо Милев и командира на Център за подготовка на ... още
Copyright © 2020 Сухопътни войски. Всички права запазени