• Военнослужещи от Сухопътните войски унищожиха невзривени боеприпаси

  • Военнослужещи от Сухопътните войски почетоха 117-ата годишнина от избухването на Илинденско-Преображенското въстание

  • Военнослужещи от Сухопътните войски унищожиха боеприпаси

   
   
НОВИНИ
И вчера, 02.10.2012 г. на УП „Корен” продължи провеждането на КЩУ „Траен мир 2012”.
В хода на неговато провеждане военнослужещите и военните формирования бяха изправени пред нови изпитания. Съгласно плана на учението те трябваше да реагират на 25 ситуации, изискващи незабавни действия в условията на  различни инциценти. Трудностите, които военнослужещите трябваше да преодоляват бяха свързани с най-често срещаните кризисни ситуации, в които могат да попаднат военнослужещите по време на участие в мисия по опазване на мира.
Днес учението продължава.
На 1 октомври 2012 г. формирование за овладяване и/или преодоляване на последствия от бедствия от военно формирование 52740 – Хасково в състав от 3 военнослужещи унищожи 1 брой  40мм сигнална ракета намерена под чeшма в дворa на къща, в град Димитровград.
Ръководител на групата бе старши лейтенант Здравко Ангелов от военно формирование 52740 – Хасково.
 
На 01.10.2012 г. на ПУП „Корен” под ръководството на командира на Сухопътните войски генерал-майор Стефан Василев и бригаден генерал Нейко Ненов, който е офицерът провеждащ учението продължи провеждането на КЩУ „Траен мир 2012”.
По време на тактико-строевите занятия бойните подразделения повишиха способностите си за действие и изпълнение на задачи в  различни ситуации и инциценти. Проведени бяха и бойни стрелби с различни видове въоръжение.
Днес, 02.10.2012 г. учението продължава.
 
На     ПУП „Корен”  продължава провеждането на  командна-щабното учение „Траен мир 2012”.
Съгласно плана на учението командирът на в.ф. 32990-Пловдив бригаден генерал Пламен Лилов докладва пред ръководството на учението плана  за  операцията. След утвърждаването му  започна нарастване на обстановката в съответствие с Плана за основните събития и инциденти. Бойните подразделения  заеха местата си в предварително изградените съоръжения и започнаха изпълнение на тактическите задачи , свързани с учението.
В изпълнение на плана на КЩУ „Траен мир 2012” на 30.09.2012 г. 68 бригада зае зоната си за отговорност и започна изпълнението на задачите по изграждането на буферна зона в ... още
 
Днес, 28.09.2012 г., с тържествен ритуал в Командването на Сухопътните войски беше изпратен в резерва бригаден генерал Тодор Вангелов.
На ритуала присъстваха командирът на Сухопътните войски генерал-майор Стефан Василев, началникът на щаба на Сухопътните войски бригаден генерал Андрей Боцев, началници на отдели и офицери от командването на Сухопътните войски.
Генерал-майор Стефан Василев припомни професионалния път на бригаден генерал Тодор Вангелов – 33 години служба в Българската армия, от които 27 години в Сухопътните войски. По време на кариерата си той преминава през всички командни длъжности от командир на взвод до командир на 61 механизирана бригада, на която е бил командир 4 години. От името на ръководството на Сухопътните войски ... още
Copyright © 2020 Сухопътни войски. Всички права запазени