• РОТНО-ТАКТИЧЕСКО УЧЕНИЕ С БОЙНА СТРЕЛБА НА ПОЛИГОН „СЛИВНИЦА“

  • Турнир по футбол на малки вратички по случай 6 май - Ден на храбростта и празник на Българската армия

  • Стрелба на артилеристи от Сухопътните войски на временен учебен център ⹂Марково“ край Шумен

   
   
НОВИНИ
На 5 и 6 септември военнослужещи от Сухопътните войски участваха в тържествата по случай 6 септември. 129-годишнината от Съединението на България с Източна Румелия беше отбелязана с тържествена заря-проверка, отдаване на военни почести и поднасяне на венци в различни гарнизони на страната – Карлово, Асеновград, Хасково, Плевен, Сливен, Ямбол, Шумен и др.
 
СЪЕДИНЕНИЕ
По случай 129-та годишнина от Съединението на Княжество България с Източна Румелия и празника на гр. Съединение на 05.09.2014 г. от 19:30 часа в църквата «Свети Атанасий» Негово Преосвещенство Знеполски епископ Арсений от Пловдивската Света Митрополия отслужи  панихида в памет на голямоконарци, взели дейно участие в Съединението на България.
По-късно на площада в ... още
   На 04.09.2014 г. приключи сертификацията на батальон за защита на силите от състава на 61 Стрямска механизирана бригада. Сертификацията протече в оценяване на пет области: подготовка и планиране; операции; поддръжка; комуникационни и информационни системи и администрация. След приключване на мероприятията и демонстрациите по сертификацията, на заключителния брифинг, комисията от Командването на  Сухопътни войски даде положителна оценка „Боеготов” на батальона.
С 4-дневни прояви община Сопот чества 11 години от своето създаване. На 5 септември 2003 г. с указ на президента Георги Първанов, гр. Сопот и с.Анево се отделят от територията на община Карлово.
Празникът започна на 2 септември с детски пленер в Етнографския и занаятчийски център, а на следващия ден бе първото издание на „Празника на меда и билките”.
На 4 септември сред автентичните декори на историческото Радино училище се проведе национална среща на тема „Сатириците - санитари на човешката природа".
Празничните прояви завършиха на 5 септември.  Турнирът по стрелба с малокалибрен пистолет на ГУЦ „Анево” премина като демонстрация на майсторска стрелба между военнослужещите от щаба на 61 мбр и ... още
Днес, 03.09.2014 г., Командирът на Сухопътните войски генерал-майор Андрей Боцев посети гарнизон Благоевград, където се срещна с личния състав на военно формирование 26 400.
Генерал-майор Андрей Боцев представи пред военнослужещите приоритетите на Сухопътните войски по трите мисии на Българска армия и разясни предстоящите мероприятия по всяка от тях.
В края на срещата той отговори на поставените от военнослужещите и цивилните служители въпроси.
 
На 02.09.2014 г. се проведе тържествен ритуал по случай 67 години от основаването на Димитровград, в който взеха участие военнослужещи от военно формирование 52740 – Хасково, от състава на Втора механизирана бригада – Стара Загора. Командващ церемонията бе капитан Захари Генев.
На тържеството присъстваха заместник-областният управител на Хасково Иван Станчев, кметът на Димитровград Иво Димов, за началникът на щаба на в.ф.52740 капитан Георги Черкезов, делегации от побратимените на Димитровград градове от Русия, Украйна, Хърватска, Сърбия и Унгария, както и много граждани.
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени