• Военнослужещи от Сухопътните войски в помощ на Военномедицинска академия в борбата срещу COVID-19

  • Сухопътни войски честват своя боен празник – 19 ноември

   
   
НОВИНИ
Днес, 27 ноември 2012 г. с тържествена церемония в командването на Сухопътните войски бе изпратен бригаден генерал Петър Петров.
Доскорошният командир на 2 ра механизирана бригада от състава на  Сухопътните войски заминава на   международна длъжност в Съюзното командване на НАТО в Брунсум, Холандия.
 
Генерал-майор Ненов се обърна към бригаден генерал Петров с думите: „Изказвам своето уважение и респект към Вас, господин бригаден генерал, за проявените от Вас лидерски и командирски качества. За две години под Ваше командване втора механизирана бригада изпълни множество задачи и по трите мисии на Българската армия.”
Командирът на Сухопътните войски припомни отличните резултати, постигнати от военнослужещите от бригадата по ... още
На 26 ноември 2012 г. формирование за овладяване и/или преодоляване на последствия от бедствия в състав от 3 човека, с ръководител старши лейтенант Здравко Ангелов от военно формирование 52740 – Хасково, унищожи 1 брой 76мм артилерийски изстрел, силно корозирал. Намерен е в землището на село Върбово, община Харманли.
На 23.11.2012 г. командирът на Сухопътните войски генерал-майор Нейко Ненов посети военните формирования на 61 мбр в гарнизон Карлово. Командирът на бригадата бригаден генерал Димитър Шивиков представи основния команден състав, а заместник-командирът на бригадата полковник Христо Андреев запозна генерал-майор Ненов със структурата, задачите и дейността в бригадата.
Генерал-майор Нейко Ненов представи своите виждания за развитието на Сухопътните войски и изрази своята увереност, че и за напред 61 мбр ще продължи да решава успешно поставените задачи.
На 22.11.2012 г. командирът на Сухопътните войски генерал-майор Нейко Ненов посети военните формирования на 61 мбр в гарнизон Казанлък, където се срещна с командира на бригадата бригаден генерал Димитър Шивиков и основния команден състав на военните формирования.
По късно през деня генерал-майор Нейко Ненов се срещна с кмета на община Казанлък госпожа Галина Стоянова. На срещата присъстваха председателят на общинския съвет Николай Димитров, заместник-кметът по икономика, стопанска политика и управление на общинска собственост Петър Косев, командирът на бригадата бригаден генерал Димитър Шивиков и командирът на батальона за защита на силите подполковник Симеон Симеонов.
Генерал-майор Нейко Ненов запозна общинското ръководство с трите мисии на Българската армия по които ... още
На 22.11.2012 г., в Командването на Сухопътните войски беше проведена протоколна среща за представяне на новоназначения аташе по отбраната на Република Гърция у нас полковник Григориус Руманис. По време на срещата на госта бе изнесен брифинг за състоянието и перспективите за развитие на Сухопътните войски на Българската армия и бяха дискутирани въпроси по двустранното военно сътрудничество. Полковник Руманис изрази задоволство от отличните връзки между двете страни и изрази готовност усилено да работи за утвърждаването и задълбочаването на сътрудничеството между Сухопътните войски на двете страни. От Командването на Сухопътните войски присъстваха бригаден генерал Андрей Боцев – началник на щаба на Сухопътните войски и полковник Ивайло Братойчев.
Copyright © 2020 Сухопътни войски. Всички права запазени