• Президентът и Върховен главнокомандващ на Въоръжените сили на Република Българи Румен Радев и президентът на Италианската Република Серджо Матарела посетиха учебен полигон „Ново село“

  • Слушатели от Военна академия „Г. С. Раковски” и военнослужещи от 2-ра Тунджанска механизирана бригада планират участие в тактическото учение „ТРАКИЙСКИ ВОЙН 24”

  • Формированията на 3-то бригадно командване в Благоевград и Враца отвориха врати по повод 6-ти май – Ден на Храбростта и Празник на Българската армия и 20 години от членството на България в НАТО

   
   
НОВИНИ
Днес, 4 август, 74  военнослужещи с 14  бр. техника от модулните формирования за овладяване и/или преодоляване на последствията от бедствия /ФОППБ/ за действия при наводнения на военни формирования 28880 – Белене с ръководител майор Калоян Василев и 42800 – Плевен с ръководител подполковник Пламен Горанов продължават участието си в спасителните дейности в гр. Мизия. През изминалото денонощие военнослужещите изпълняваха задачи по претърсване, издирване и евакуация на пострадали и бедстващи хора в наводнените квартали. С помощта на лодки и високопроходима техника те транспортираха пострадалите до безопасни места. Претърсени са два квартала и съвместно с органите за пожарна безопасност и защита на населението са евакуирани повече от 120 човека.
Днес, 4 август, ... още
На 02.08.2014 г. в с. Славейно, община Смолян военнослужещи от състава на военно формирование. 28330 – Смолян с командир подполковник Димитър Кацаров взеха участие в тържествата, посветени на 111 години от Илинденско- Преображенското въстание.
Почетен караул от формированието поднесе венци пред паметника на Пею и Колю Шишманови. Кулминацията на тържествата бе тържествената проверка (заря), в която участваха почетни роти от състава на военно формирование 28330 - Смолян и Представителният военен духов оркестър на Военновъздушните сили.
На 01.08.2014г. във военно формирование 22160 – Плевен завърши обучението по „Начална военна подготовка” на военнослужещи за нуждите на Българската армия .
На тържествен ритуал командирът на военно формирование 22160 полковник Николай Бешев, връчи удостоверенията на успешно завършилите обучението и награди с грамоти военнослужещите постигнали отлични резултати на изпитите.
В поздравителното си слово към военнослужещите, полковник Бешев благодари за положеното старание по време на обучението и изрази увереността си за по нататъшното развитие на всеки един, като специалист в своята област.
На тържествения ритуал присъстваха командирите на военни формирования от гарнизон Плевен, както и представители на държавната и местната власт.
Съгласно Плана за съвместната българо-американска подготовка и учения в страната и чужбина през 2014 г., на 30 и 31 юли т.г.,  във военно формирование 34750 – Карлово  се проведе курс по оказване на първа медицинска помощ на бойното поле- Medical – Combat Lifesaver - BSRF14.2”.  Ръководители от американска страна бяха трима инструктори от Командването на Морската пехота на САЩ в Европа. Oт българска страна офицер координиращ мероприятието беше началникът на сектор „Медицински” в Командването на Сухопътните войски полковник Людмил Цеков.
По време на курса американските представители демонстрираха оказване на първа медицинска помощ на бойното поле и представиха прилаганите от тях техники и процедури в тази област. Демонстрациите се ... още
Вчера, 31.07. военнослужещи от състава на 2 механизирана бригада взеха участие в ритуали по поднасяне на венци и цветя по повод отбелязването на 137-ата годишнина от боевете за Стара Загора по време на Руско-турската война.
На мемориалния комплекс «Бранителите на Стара Загора», слово по случай годишнината от битката за Стара Загора и спасяването на Самарското знаме произнесе заместник – началникът на щаба на 2 механизирана бригада подполковник Стоян Стоянов. На тържествения ритуал по поднасяне на венци и цветя присъстваха областният управител на област Стара Загора Живка Аладжова, заместник-кметът на община Стара Загора Иванка Сотирова, граждани и гости на гр. Стара Загора.
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени