• Ротно тактико-специално учение „Специализиран щит – 2024“ проведоха военнослужещи от 38-ми батальон за ЯХБЗ и Е

  • Изложба по надслов „Молитва за България” в гарнизон Асеновград

  • Командирът на Сухопътните войски генерал-майор Деян Дешков посрещна делегация от Многонационалния Корпус Югоизток – Румъния,

   
   
НОВИНИ
Днес, 18 август, в района на военно формирование 28880 – Белене се проведе съвместно занятие на екипажите на противопожарните команди на военното формирование и Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението” град Белене.
Занятието се проведе с цел да се координират действията на екипажите при развръщане на противопожарните автомобили, да се натренира личния състав при пожарогасене и да се извърши оценка на създалата се обстановка за вземане на адекватни решения за своевременно въвеждане на силите и средствата за ограничаване и ликвидиране на пожар.
В хода на занятието противопожарните команди на ВФ 28880 и РСПБЗН изградиха смесена шлангова линия между противопожарните автомобили.
 Мероприятието премина под ръководството на ... още
Личният състав на 61- ва Стрямска  механизирана бригада – Карлово, поздравява своя командир бригаден генерал Димитър Шивиков по случай неговият 51-ви рожден ден – 18 август!
Пожелават му здраве – на него и неговото семейство, да има верни и искрени приятели и нови успехи в личен и професионален план.
Нека щастливата звезда на късмета винаги да свети с бригаден генерал Шивиков и бойния му дух да го води напред.
Ръководството и личният състав на Щаба на Сухопътните войски се присъединяват към поздравленията!
По стародавна традиция, на 15.08.2014 г. стотици православни миряни се стичат в Бачковската Света Обител „Успение Богородично”, за да се помолят за здраве и благоденствие. На този ден се провеждат църковни тържества по повод честването на деня на Света Богородица и храмов празник на Обителта.
Честването на празника започна още предната вечер с така наречената „Малка вечерня“. Два часа по-късно започна нощното бдение. А около полунощ започна утренята, когато беше отслужено и Опело на Божията майка.
Около 04.00 ч. се състоя литийното шествие, предвождано от празничната икона на Успение Богородично и копие на Чудотворната икона на манастира. От двете страни на на светините бяха построени военнослужещи от Националната гвардейска част и военнослужещи от ... още
От 11 до 22 август 2014 г.  във Военноморска база - ВМС „Атия” – Бургас  се провежда лагерен сбор по водолазна подготовка с инженерните водолазно-разузнавателни формирования на Сухопътните войски. В лагерния сбор участват военнослужещи от военно формирование 28880 – Белене, военно формирование 34750 – Карлово, военно формирование 24150 – Стара Загора и военно формирование 34410-9 – Варна.    
В хода на занятията военнослужещите ще отработват въпроси по водолазна подготовка съгласно програмата за подготовка на инженерните подразделения, включваща организация на водолазните спускания в различни условия и правила за изпълнение, прокарване на пътна нишка и ходене ... още
Любителският духов оркестър и самодейният танцов състав на военно формирование 28880 – Белене спечелиха златен медал от участието си в националния фолклорен фестивал „Фолклорен извор”.
Фестивалът, който е с конкурсен характер, се проведе от 7 до 10 август в село Царевец, Община Свищов под патронажа на Министерството на културата на Република България. Организатори на ежегодното събитие са НЧ „Светлина  - Царевец 1927”, Кметство Царевец, ППОК „Изгрев 93” и Община Свищов.
Целта на фестивала е да съхранява, популяризира и развива народното песенно и танцувално творчество на България.
Духовият оркестър и танцовият състав представиха своите изпълнения във втория ден на конкурса и силно впечатлиха публиката с прекрасните си ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени