• Завърши полевото обучение на 4-ти артилерийски полк на учебен полигон „Корен“

  • Ротно-тактическо учение с бойна стрелба на формирования от Сухопътните войски

  • Тактическо учение в 61-ва механизирана бригада

   
   
НОВИНИ
На основание заповед на Командира на Сухопътните войски генерал-майор Андрей Боцев на 07.07.2014 г. беше изграден временен мост от типа тежък механизиран мост ТМЗМ-3 в района на манастир „Рождество Богородично” до гр. Килифарево, със сили и средства на в.ф. 28880 – Белене от състава на Сухопътните войски.
Ръководител на групата за постройка на моста бе командирът на 54 инжб майор Калоян Василев, а състава на групата беше формиран от личния състав и техника на Инженерно мостовата рота за обща поддръжка на 54 инжб със За командир капитан Йордан Стойков /помощник ръководител на групата/.
Рекогносцировката на мястото за постройка на моста беше извършена на 01.07.2014 г. и след уточняване на някои предварителни дейности по подготовка на мястото за устройване с ... още
В изпълнение на Плана за подготовка на 61 мбр за 2014 г., за времето от 24 до 26.06.2014 г., в района на формированието се проведе сертифициране на батальона за логистично осигуряване на 61 Стрямска механизирана бригада. Сертификацията се извърши по документи.
Целта на сертифицирането бе потвърждаване оперативната съвместимост на батальона като декларирано формирование за силите на НАТО с по-ниска степен на готовност. Оценени бяха способностите на щаба и формированията на батальона за логистично осигуряване.
Сертифицирането се проведе пред комисия от Командването на Сухопътните войски с председател полковник Груди Ангелов - началник на отдел „Бойна подготовка на войските”, която провери цялостно готовността на формированието от състава на 61 мбр.
Проверката ... още
На 3 юли 2014 г. пред Мемориален комплекс „Бранителите на Стара Загора” се проведе ритуал по поднасяне на венци в памет на руските воини и българските опълченци, загинали в боевете за Стара Загора през Руско-турската освободителна война 1877 – 1878 г.
На тържествения ритуал присъстваха: заместник-командирът на Втора механизирана бригада полковник Недялко Ников, гостуваща делегация от Русия, заместник-областният управител на област Стара Загора госпожа Теодора Иванова, заместник-кметът на Община Стара Загора госпожа Иванка Сотирова, председателят на Общински съвет – Стара Загора господин Емил Христов.
В ритуала участваха военнослужещи от военно формирование 54140 и военния духов оркестър на военно формирование 24150 – Стара Загора.
На 02 юли 2014 г. два отбора военнослужещи – мъже и жени от военно формирование 52740 – Хасково, от състава на Втора механизирана бригада, участваха в турнир по стрелба. На първо и трето място се класираха, жените и мъжете военнослужещи в отборното класиране. В индивидуалното класиране (жени), най-точен стрелец бе младши сержант Даниела Иванова.
Традиционното надстрелване бе организирано от служителите на МВР – Хасково по повод техният професионален празник - 5 юли и се проведе на стрелбище „Диана” в град Хасково. Включиха се общо 10 отбора от по трима души – с представители на армията, ДАНС, РУП Хасково и Димитровград, охранителна полиция, съдебната охрана, медии и други звена на полицията.
Състезанието се проведе групово и индивидуално с ... още
Офицерите, придобиващи магистърска степен в 110-то класно на Военна академия „Г.С.Раковски”, заедно с класния ръководител полковник доц. д-р Валери Иванов посетиха Център за подготовка на специалисти-Сливен, водени от полковник доц. д-р Красимир Добрев, заместник-декан на факултет „Национална сигурност и отбрана”. Съгласно учебния план на магистърска специалност в редовно обучение „Стратегическо ръководство на отбраната и въоръжените сили”, това учебно пътуване бе с опознавателна цел за изучаване на организацията, подготовката и изпълнението на трите мисии на Въоръжените сили, чрез посещения във формированията на БА и в държавни институции.
„В района на ЦПС, наследник на танковата бригада в Сливен, бяхме придружени лично от командира ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени