• РОТНО-ТАКТИЧЕСКО УЧЕНИЕ С БОЙНА СТРЕЛБА НА ПОЛИГОН „СЛИВНИЦА“

  • Турнир по футбол на малки вратички по случай 6 май - Ден на храбростта и празник на Българската армия

  • Стрелба на артилеристи от Сухопътните войски на временен учебен център ⹂Марково“ край Шумен

   
   
НОВИНИ
Военнослужещи от военно формирование 54470 – Белене, от състава на 55 инженерен полк, изградиха 60-тонен понтонен мост от понтонно-мостови парк ПМП на река Батовска в курортен комплекс Албена.
Ръководител на групата за постройка на моста бe заместник-началникът на щаба на формированието капитан Росен Кунов, а състава на групата беше формиран от личния състав и техника на понтонно-мостовата инженерна рота.
Мостът ще се използва за преминаване на машини, извършващи ремонтни дейности по укрепването на левия бряг на река Батовска и основите на хотел „Гергана”.
            Днес, 29.07.2014 г., предстои тестване на съоръжението, след което ще бъде изготвен протокол за неговото пускане в ... още
На 28.07.2014 г. в 4-ти Артилерийски полк – град Асеновград се проведе тържествен ритуал по сдаване и приемане на длъжността „Командир на 4-ти Артилерийски полк”. Ритуалът започна с приемане строя от командира на Сухопътните войски – генерал-майор Андрей Боцев и продължи с инспекторско изпитване по категории на целия личен състав на 4-ти полк.
В словото си генерал-майор Андрей Боцев благодари на личния състав на формированието за проявеното старание и усилия и изрази увереността си, че и новоназначения командир на 4-ти Артилерийски полк ще остане на висотата на своите предшественици.
Тържественият ритуал продължи с представяне на новоназначения  командир на полка – полковник Лъчезар Мишев от Командира на Сухопътните войски – ... още
Днес, 28.07., 45 лейтенанти от „Випуск 2014 г.” на НВУ „Васил Левски” и 34 кадети от Професионалния сержантски колеж, на които бе присвоено първо офицерско и сержантско звание на 25 юли т.г., встъпиха в редовете на Сухопътните войски. След прочитане на заповедта на Министъра на отбраната за назначаване на офицерите и приветстването им от командирите на военни формирования, военнослужещите бяха запознати с реда и необходимите документи за настаняване във ведомствени жилища, с условията за ползване на платен годишен отпуск и компенсации от дежурства, както и с реда и условията за изплащане на месечните възнаграждения.
Ръководството на Сухопътните войски изразява своята увереност, че с придобитите от тях знания и умения, те ще дадат своя принос в ... още
ДОБРИ ХОРА, КОЛЕГИ !
ДЪЩЕРЯТА НА ЖУРНАЛИСТА О.Р. ПОДПОЛКОВНИК ЦЕНКО ВЕЛЕВ, ГЛАВЕН РЕДАКТОР НА ВОЕННО ИЗДАТЕЛСТВО – НАТАЛИЯ, КОЯТО Е НА 26 ГОДИНИ СТРАДА ОТ ОСТРА МИЕЛОИДНА ЛЕВКЕМИЯ – ЕДНА ОТ НАЙ-КОВАРНИТЕ БОЛЕСТИ НА ТОЗИ ВЕК. ЗА ДА ЖИВЕЕ, ТРЯБВА ДА Й СЕ НАПРАВИ ТРАНСПЛАНТАЦИЯ НА КОСТЕН МОЗЪК В ГЕРМАНИЯ, СТОЙНОСТТА НА КОЯТО Е НЕПОСИЛНА ЗА НЕЯ И ЗА НЕЙНИТЕ БЛИЗКИ – 250 000 ЕВРО.
 ВСЕКИ, КОЙТО ИСКА ДА ПОМОГНЕ МОЖЕ ДА ВНЕСЕ ИЗБРАНАТА ОТ НЕГО ПАРИЧНА ПОМОЩ  В ЛЕВА НА ДАРИТЕЛСКАТА СМЕТКА В ПОЩЕНСКА БАНКА НА ИМЕТО НА НАТАЛИЯ ЦЕНКОВА ВЕЛЕВА:
BG72BPBI79421020541901
На 25 юли 2014 г. на полигон „Ново село“ се проведе „Ден зa посещение на високопоставени гости и представители на медиите“ на съвместната многонационална подготовка „BLACK SEA ROTATIONAL FORCE 14 – PLATINUM LION“.
Участниците от Българската армия, Морската пехота на САЩ, и ВС на Румъния, Великобритания и Азербайджан демонстрираха уменията си за патрулиране, конвоиране, действия при попадане в засада, действия на група за бързо реагиране, въздушна медицинска евакуация, рейдова операция и кордонно-издирвателна операция.
Гости на събитието бяха заместник-началникът на отбраната генерал-майор Константин Попов, заместник-командващият на СКС контраадмирал Георги Мотев, командирът на Сухопътните войски генерал-майор Андрей Боцев, посланикът ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени