• Състезание за „Най–добър снайперски тим” в 61-ва Стрямска механизирана бригада

  • Завърши турнирът по футбол на малки вратички във 2-ра Тунджанска механизирана бригада

  • Демонстрационни стрелби в 61-ва механизирана бригада по случай 6 май – Ден на Храбростта и празник на Българската армия

   
   
НОВИНИ
Днес, 13 август, в 55-ти  инженерен полк се проведе тържествен ритуал за сдаване и приемане на длъжността „Командир на 55-ти инженерен полк”.  
В присъствието на заместник-командира на Сухопътните войски бригаден генерал Любчо Тодоров и комисия, с председател заместник-началникът на щаба на Сухопътните войски полковник Гошо Мерджанов, командирът на полка полковник Иван Стоянов предаде командването на заместник-командира подполковник Росен Арабаджиев, който ще изпълнява длъжността до назначаването на титуляр. 
Бригаден генерал Любчо Тодоров благодари на полковник Стоянов за отличното ръководство и управление на полка и му връчи предметна награда.
В словото си полковник Стоянов изказа признателността си към личния състав за старанието и ... още
Днес 13 август 2014 г., военнослужещи от Сухопътните войски продължават да оказват помощ на населението на гр. Мизия.
Заместник - директорът на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" – МВР старши комисар Васил Василев, заедно със старшина Николай Иванов – главен сержант на военно формирование 42800 – Плевен координират действията по получаване на даренията (минерална вода,  дрехи, ботуши и ръкавици) за бедстващото население в гр. Мизия. Госпожа Лилия Петрова – доброволец към БЧК, също изрази своята признателност към военнослужещите за съвместните действия при разтоварване на помощите, пристигащи от цяла България.
Постоянно дислоцирани за организацията на храненето на местното население са 23 военнослужещи.
Жителите на град Мизия са изключително доволни и благодарни за  помощта, която им оказват военнослужещите от Сухопътните войски.
Седемнадесет военнослужещи от военно формирование 42800 – Плевен и пет военнослужещи от военно формирование 22160 – Плевен, приготвят топъл обяд за населението на гр. Мизия, за пристигналите доброволци и екипите от БЧК и Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението”, които оказват помощ на населението.
Днес обедното меню включваше кебап върху ориз и кроасан.
За качеството на храната и дезинфекцията на посудата и водата за миене, от 12 август е командирован лекаря на военно формирование 42800 – капитан  Ивайло Христов, който смени колегата си от военно формирование 22160 – майор ... още
Военнослужещи от военно формирование на 42800 – гр. Плевен с командир подполковник Пламен Горанов, продължават и днес 11 август, участието си в приготвяне на храна за бедстващото население в гр. Мизия.
За здравето, безопасността и личната хигиена на развърнатия полеви продоволствен пункт е изпратен военен лекар с реаномобил от военно формирование 42800 – гр. Плевен. Под негово наблюдение се извършва дезинфекция на всеки час на развърнатия полеви продоволствен пункт.
600 бедстващи жители на Мизия, които са определени от общината, имат възможност да се хранят на обяд с топла храна, приготвена от военнослужещите. Освен в развърнатите полеви продоволствени пунктове, по указания на местната власт са развърнати и три пункта за раздаване на храна за бедстващото ... още
От 11 до 22 август във военно формирование 32890 – Бургас ще се проведе лагерен сбор по водолазна подготовка с инженерните водолазно-разузнавателни формирования на Сухопътните войски.
Непосредствен ръководител по подготовката и провеждането на водолазния лагерен сбор е капитан Даниел Маринов, а ръководител на водолазните спускания сержант Георги Начев, които са от военно формирование 28880 – Белене.
В хода на занятията военнослужещите ще отработват въпроси по водолазна подготовка съгласно програмата за подготовка на инженерните подразделения, включваща организация на водолазните спускания в различни условия и правила за изпълнение, прокарване на пътна нишка и ходене по нея на различни дълбочини, практическо спускане и изплуване с въздушно водолазно снаряжение, ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени