• РОТНО-ТАКТИЧЕСКО УЧЕНИЕ С БОЙНА СТРЕЛБА НА ПОЛИГОН „СЛИВНИЦА“

  • Турнир по футбол на малки вратички по случай 6 май - Ден на храбростта и празник на Българската армия

  • Стрелба на артилеристи от Сухопътните войски на временен учебен център ⹂Марково“ край Шумен

   
   
НОВИНИ
В изпълнение на „План за съвместна българо - американска подготовка и учения в страната и чужбина през 2014 година” от 21 до 25 юли във военно формирование 28880 – Белене се проведе курс „Подготовка за работа с роботи за обезвреждане на импровизирани взривни устройства”
Занятията преминаха под ръководството на Кристофър Къри, Робърт Нийл и Пол Бърк-инструктори от състава на „Badger team” към Командването за съвместна подготовка на силите на САЩ в Германия.
 От българска страна участваха военнослужещи от военни формирования 28880, 54890 - Казанлък и 44200 – Стара Загора, с ръководител капитан Николай Георгиев.
Курсът започна с брифинг от американска страна и премина в практически занятия, които се проведоха в района ... още
Господа генерали, офицери, сержанти и войници,
Дами и господа цивилни служители,
 
Обръщаме се към Вас с молба за помощ.
Дъщерята на военния журналист Ценко Велев се нуждае от нашата подкрепа за набиране на средства за лечение в чужбина.
Наталия Ценкова Велева e само на 26 години и е болна от левкемия. Нуждае се от спешна операция  за присаждане на костен мозък.
Операцията не може да бъде извършена в България.
Сумата, необходима за лечението на Наталия е 250 хиляди евро.
 
Дарителската сметка за набиране на средства е в Пощенска банка на името на Наталия Ценкова Велева.
 
BG72BPBI79421020541901
 
В изпълнение на „Плана за съвместна българо - американска подготовка и учения в страната и в чужбина за 2014 г.” от 22 до 24.07.2014 г. във военно формирование 24620 - Свобода се проведе семинар - обучение по HUMINT разузнаване. Лектори на семинара бяха военнослужещи от 66-та разузнавателна бригада на СВ на САЩ в Европа. В семинара взеха участие  военнослужещи от състава на военните формирования 24620 - Свобода,   24150 - Стара Загора и 34750 - Карлово.
Занятията се проведоха под формата на лекции,  дискусии и упражнения на които военнослужещите споделиха своя опит в разузнаването и обсъдиха  въпроси от взаимен интерес.
Днес, 23.07.2014г. на строевият плац на в.ф.22160 в гр. Плевен се проведе тържествен ритуал по полагане на военна клетва и връчване на удостоверенията за завършена успешно „Начална военна подготовка” на резервисти от доброволния резерв от трите вида Въоръжени сили – Сухопътните войски, Военновъздушни сили и Военноморски сили.
Командирът на формированието полковник Николай Бешев прие строя на военнослужещите от Единен център за начална подготовка и от доброволния резерв за нуждите на Българската армия.
„С клетвените слова „Заклех се” Вие изразявате готовността си да следвате завета на дедите ни от Аспаруховите конници, от хайдути и опълченци, от славните ни пълководци и хилядите воини, положили кости, за да я има България.”, каза в ... още
Във връзка с тържественото честване на 177-та годишнина от рождението на Апостола на свободата – Васил Левски на 18.07.2014 г. в родния му град беше проведен тържествен митинг-заря с участието на представителни роти от 61-ва Стрямска механизирана бригада с командващ подполковник Цветан Кочанков - командир на военно формирование 34840-Карлово и Военния духов оркестър на бригадата.
След тържественото посрещане знамето на Карловския революционен комитет под звуците на „Срещен марш”, слово за Левски произнесе г-н Росен Плевнелиев.
Преклонението си към живота и делото на най-великата революционна личност в българската история с гирлянд, венци и цветя на признателност изразиха Президентът на Република България и Върховен главнокомандващ на Въоръжените сили ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени