• Формирование от Сухопътните войски чества своя празник

  • Военнослужещи от Сухопътните войски с благотворителна проява в навечерието на Великден

  • Подготовка по „Специална лична защита“ на военнослужещи от Сухопътните войски, съвместно със Служба „Военна полиция“

   
   
НОВИНИ
Днес, 27 юни, личен състав от военно формирование 28880 – Белене взе участие в тържествен ритуал за поднасяне на венци и цветя по случай отбелязването на 137 години от освобождението на град Свищов.     
В местността „Паметниците”, на Братската могила, беше отслужена панихида от представители на Българската православна църква в памет на българските опълченци, на руските, финландските и румънски войни, отдали живота си за свободата, след което бяха поднесени венци и цветя.
На събитието присъстваха кметът на Община Свищов Станислав Благов, председателят на Общински съвет – Свищов Светлана Георгиева, командирът на военно формирование 28880 – Белене полковник Иван Стоянов, служители на общинската администрация, представители на ... още
Военнослужещи от военно формирование 44220 – Пловдив, от състава на 55-ти инженерен полк, взеха участие в командо-щабно учение на Многонационалното интегрирано формирование за обща инженерна поддръжка на логистиката (IEL MILU 2014). Учението се проведе от 23 до 27 юни в района на 136 инженерен батальон от 10-та инженерна бригада в град Алба Юлия – Румъния и в него участваха представители на Румъния, България, Хърватска и Грузия.
В хода на учението се проведоха инженерни задачи от подчинените формирования, съгласно оперативните заповеди в зоната за отговорност на формированието.
Формированието подобрява инфраструктурата в зоната на отговорност, подпомага изграждането на бежански лагери и поддържа съществуващи пътища.
Господа генерали, офицери, сержанти и войници,
Дами и господа цивилни служители,
 
         Както вече Ви е известно с указ на президента на Република България №84/28.04.2014 г. съм освободен от длъжността командир на Сухопътните войски и предстои да поема длъжността на заместник-началник на отбраната.
         Преди да сдам длъжността бих искал да използвам тази възможност и да изкажа моята благодарност и признателност на всеки един и всички Вас за съвместната ни служба в името на нашата Родина – Република България.
         В продължение на малко повече от година и половина ние заедно успешно изпълнявахме мисията, която е ... още
На основание отправено искане от областния управител на област Добрич и заповед на командира на Сухопътните войски, от днес 27.06., 48 военнослужещи от Сухопътните войски (45 от състава на в.ф.54060-Шумен, 2 от в.ф. 28880 – Белене и 1 от 32420 – Русе) с ръководител командира на в.ф.54060 подполковник Веселин Христов, участват в оказване на помощ на населението след наводнението в град Добрич.
Личният състав е оборудван с возим инструмент (кирки и лопати), моторни помпи, моторни резачки и защитно гумирано облекло и 1 (един) екскаватор ЕОВ – 4421 (фадрома).
Военнослужещите ще участват в разчистване и досъбаряне на срутени къщи, изхвърляне на строителни отпадъци и почистване на канализацията в града.
Изпълнението на задачите ще продължи и през почивните дни.
„Гордея се с всеки един и всички Вас. За мен беше чест да бъда ваш командир”, каза днес генерал-майор Нейко Ненов в обръщението си към личния състав на Щаба на Сухопътните войски и командирите на военни формирования. С указ на Президента на Република България, считано от 30 юни т.г., генерал-майор Нейко Ненов поема длъжността на заместник-началник на отбраната.
„Преди година и половина бях удостоен с доверието да застана начело на една от най-престижните длъжности в Българската армия, каквато е длъжността командир на най-големия вид Въоръжени сили-Сухопътните войски. С поемането й обявих, че ще работя за надграждане на това, което моите предшественици са постигнали. Обявих, че в моя фокус ще бъде развитието на човешките способности, може би един от най-важните ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени