• Формирование от Сухопътните войски чества своя празник

  • Военнослужещи от Сухопътните войски с благотворителна проява в навечерието на Великден

  • Подготовка по „Специална лична защита“ на военнослужещи от Сухопътните войски, съвместно със Служба „Военна полиция“

   
   
НОВИНИ
Формирование за овладяване и/или преодоляване на последствия от бедствия от военно формирование 26400 – Благоевград от Сухопътните войски с ръководител капитан Росен Михайлов унищожи 1 бр. артилерийски снаряд, открит при извършване на изкопни дейности в парка на гр. Симитли, област Благоевград.
Сведение за извършените дейности и изразходваните материали за изграждане на инженерното възпрепятстващо съоръжение на държавната граница от 09.06. до 15.06.2014 г., както следва:
1.       Състав на групата.
Личен състава участващ в операцията – 131 военнослужещи.
Техника – 65 единици.
 
2.       Изпълнени задачи:
През изтеклия период бяха извършени дейности по уширяване на фундаменти за основни и второстепенни колони, монтиране на фундаменти за основни и второстепенни колони и бетониране, монтаж на оградна мрежа на второстепенна преграда, монтаж на спирала режеща тел -„БРУНО”, монтаж на пана, подобряване на носимоспособността на пътната настилка на пътищата за ... още
От 10.06.2014 г. до 13.06.2014 г. в град Карлово се проведе Общоармейския шампионат по футбол на малки врати за мъже, чийто домакин бе 61 Стрямска механизирана бригада. В спортната надпревара взеха участие отборите на Сухопътните войски, Военновъздушните сили, Военноморските сили, 61 механизирана бригада - Карлово, 2 механизирана бригада – Стара Загора, ВА „Г.С. Раковски” - София и НВУ ”Васил Левски” – Велико Търново, които се съревноваваха на принципа  “всеки срещу всеки”, като в края на надпреварата броя точки и головата разлика определиха призовите места.
Днес, 13.06.2014 г., се проведоха решителните срещи. След оспорвана борба на футболното поле, първото място зае отборът на домакините – 61-ва Стрямска механизирана ... още
Вчера, 12 юни във военно формирование 28880 - Белене. се проведе последното за тази учебна година занятие с учениците от клуб „Приятели на армията”. Занятието се проведе на полигона на военното формирование, където учениците се запознаха с основните видове въоръжение в Българската армия и в частност с устройството и функционалните характеристики на автомат „Калашников”.
Капитан Даниел Маринов разясни на участниците начина на действие на въоръжението и обясни предпазните мерки, които трябва да се спазват, като наблегна на факта, че оръжията са изключително опасни и използването им изисква голяма отговорност. Учениците се запознаха с начина за разглобяване и сглобяване на автомат „Калашников” и съгласно напътствията и указанията на военнослужещи ... още
От 10 до 12.06.2014. в Единния център за начална подготовка в град Плевен се проведе курс по „Планиране на подготовката на войнишкия състав” с военнослужещи от морската пехота на САЩ, в изпълнение на „План за съвместната българо-американска подготовка и учения в страната и чужбина през 2014”.
Военнослужещите от морската пехота на САЩ бяха посрещнати от командира на Единния център за начална подготовка полковник Николай Бешев, който ги запозна със задачите на Единния център за начална подготовка и историята на град Плевен.
В проведените лекции и дискусии американските инструктори споделиха своя практически опит от участито си в мисии. Курсът завърши с провеждането на Combat Fitness Test на стадиона на Единния център за начална подготовка. Въпреки ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени