• РОТНО-ТАКТИЧЕСКО УЧЕНИЕ С БОЙНА СТРЕЛБА НА ПОЛИГОН „СЛИВНИЦА“

  • Турнир по футбол на малки вратички по случай 6 май - Ден на храбростта и празник на Българската армия

  • Стрелба на артилеристи от Сухопътните войски на временен учебен център ⹂Марково“ край Шумен

   
   
НОВИНИ
На 03 и 04 юни 2014 г. в гарнизон Сливен се проведе сбор на началника на отдел "Комуникационни и информационни системи" в Командването на Сухопътните войски. В сбора участваха представители от Командването на Сухопътните войски и началници на отделения "КИС" на формированията от Сухопътните войски на БА.
Сборът тази година премина в духа на зададената от Началника на отбраната и Главния информационен мениджър на БА посока за свързаност на силите и интелигентна отбрана. В своя доклад началникът на отдел „КИС” в Командването на Сухопътните войски, полк. Сашо Младенов, очерта необходимостта от използването на архитектурен подход при изграждане на съвременна КИС като част от инициативите „Интелигентна отбрана” и „Свързаност на ... още
На 05.06.2014 г. на площад „Севтополис” в град Казанлък се проведе фестивал на Военните духови оркестри от Сухопътните войски. Във фестивала взеха участие: Представителният военен духов оркестър на Сухопътните войски, военните духови оркестри на 2 Тунджанска механизирана бригада - Стара Загора; на 61 Стрямска механизирана бригада – Карлово и на Центъра за подготовка на специалисти – Сливен.   
Фестивалът бе открит командира на Сухопътните войски генерал-майор Нейко Ненов. В приветствието си той каза, че мероприятието е посветено на празника на Военните духови оркестри – 31 май и че бойните маршове, изпълнявани от духовите оркестри, са били онази сила, която е мобилизирала българските воини за победа по време на войните за национално ... още
На 6 юни 2014 г. заместник-началникът на щаба на Сухопътните войски полковник Гошо Мерджанов се срещна с новоназначения аташе по отбраната на Румъния полковник Джеордже-Сорин Раду и неговия предшественик подполковник Йоана Флоря. По време на срещата бяха дискутирани въпроси по двустранното военно сътрудничество между Сухопътните войски на двете страни. Полковник Мерджанов подчерта личния принос на подполковник Флоря за активното развитие на сътрудничеството между Сухопътните войски на Румъния и България и изрази надежда за продължаване на традиционно добрите отношения през мандата на полковник Джеордже-Сорин Раду.
В края на срещата полковник Мерджанов връчи плакет на подполковник Йоана Флоря във връзка с приключването на мандата й и окончателното й отпътуване от страната.
На 04.06.2014 г. от 17.30 часа в залата на Военен клуб – Стара Загора се проведе тържество по случай третия рожден ден на държавно обединено детско заведение „Калина”.
Малките възпитаници на градината изнесоха програма пред погледите и ръкоплясканията на своите родители и близки.  
Малчуганите показаха на всички присъстващи уменията си по четене и писане, които са придобили, като наред с песните и танците те изучават руски, немски и английски език.   
Поздравителни адреси от Командването на 2 механизирана бригада прочете директорката на ДОДЗ „Калина” – госпожа Диана Трифонова.
На тържеството присъстваха командира на 2 механизирана бригада бригаден генерал Любчо Тодоров и командира на военно формирование 54140 ... още
Военнослужещи от състава на военно формирование 52740 – Хасково, ръководени от заместник-командира майор Стоян Череняков участваха в международно обучение в Тренировъчния център на силите на САЩ – Хохенфелс, Германия. Около 120 са военнослужещите в периода от 13.05. до 02.06.2014 г. изпълниха задачи свързани със създаване на индивидуални и колективни навици и умения в личния състав.
Военнослужещите тренираха оказване на животоспасяваща помощ на пострадали на бойното поле, разпознаване и начини за действие при попадане на импровизирано взривно устройство, водене на преговори, действия при попадане на засада, действия при настъпление и отбрана.
Това е трето участие на военнослужещите от батальона в съвместното обучение. Подготовката се проведе във връзка с ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени