• Президентът и Върховен главнокомандващ на Въоръжените сили на Република Българи Румен Радев и президентът на Италианската Република Серджо Матарела посетиха учебен полигон „Ново село“

  • Слушатели от Военна академия „Г. С. Раковски” и военнослужещи от 2-ра Тунджанска механизирана бригада планират участие в тактическото учение „ТРАКИЙСКИ ВОЙН 24”

  • Формированията на 3-то бригадно командване в Благоевград и Враца отвориха врати по повод 6-ти май – Ден на Храбростта и Празник на Българската армия и 20 години от членството на България в НАТО

   
   
НОВИНИ
Военнослужещи от състава на военно формирование 26400 – Благоевград взеха участие в тренировъчен курс “SPECIAL TACTICS BODYGUARD IN A REAL SITUATION” (Практически курс „Лична охрана – специални тактики”. Курсът е организиран от Българска Бодигард Федерация, колеж по охрана и сигурност „Св. Георги Победоносец” и Национален съюз „Безопасност и охрана”.
Курсът се проведе в периода от 19 до 22 май 2014 г. в град Сандански. По време на курса бяха теоретично и практически отработени техниките: COMBAT SHOOTING, COMANDO KRAV MAGA, QUICLY REACTION FORCES. Бяха проведени и тренировки по система „ELITE COMBAT FITNES”. Курсът завърши с комплексно заключително занятие “LAST MEN STANDING”.
Военнослужещите ... още
Сведение за извършените дейности и изразходваните материали за изграждане на инженерното възпрепятстващо съоръжение на държавната граница от 19.05. до 25.05.2014 г., както следва:
 
1.       Състав на групата.
Личен състава участващ в операцията – 132 военнослужещи.
Техника – 63 единици.
 
2.       Изпълнени задачи:
През изтеклия период бяха извършени дейности по изкопаване и уширяване на фундаментите за основни и второстепенни колони, монтиране на фундаменти за основни и второстепенни колони и бетониране, монтаж на оградна мрежа на второстепенна преграда, монтаж на спирала режеща тел -„БРУНО”, монтаж на пана и подобряване на носимоспособността на ... още
Военния духов оркестър на 61-ва Стрямска механизирана бригада – Карлово с диригент капитан Юлиян Атанасов на 23 и 24 май тази година взе участие в международия фестивал „НАТО-МЮЗИКФЕСТ-2014 г” във ФРГермания.
Този фестивал се провежда за 28-ми път с подкрепата на Бундесвера. Патронажат е под ръководството на Главнокомандващия на Въоръжените сили на НАТО в Европа генерал Бридлоф, а музикалното ръководство е поверено на ръководителя на военните оркестри на Бундесфера полковник доктор Михаел Шрам.
Фестивала преди обяд на 24.05.2014 г. премина под формата на парад по улиците на Мьонхенгладбах. Пръв се развя флага на Р. България и под звуците на военни маршове духовите оркестри дефилираха до площада на града, където всички заедно със своите музикални изпълнения ... още
От 26 до 30.05.2014 г. в района на НВУК „Чаралица” със щаба на 38 батальон за ЯХБЗ и Е - Мусачево се провежда компютърно подпомагано командно - щабно учение „Тракиец 14”.
Учението е планирано и ще бъде ръководено от Командването на Сухопътните войски.
Темата на учението „Участие на батальон за ЯХБЗ и Е в отбранителна операция на сухопътния компонент при мобилна отбрана” е определена на базата на заповяданата мисия на 38 батальон за ЯХБЗ и Е за осигуряване на ЯХБЗ на Сухопътните войски при мисия „Отбрана”.
Основната цел на това учение е да се сглобят действията на щаба на батальона при планиране и участие в провеждането на отбранителна операция на сухопътен компонент. Всички планирани задачи са насочени към постигане на ... още
За времето от 12 до 22.05.2014 г. военнослужещи от военно формирование 54060 – Шумен с командир подполковник Веселин Христов участваха в занятие по реалистична симулация на бойното поле на ГУЦ „Дивдядово”.
Военнослужещи от център за „Моделиране и симулации” – Чаралица, с ръководител майор Ивелина Иванова и инструктор старши сержант Веселин Первазов проведоха подготовката на военно формирование 54060 – Шумен за реални симулации, чрез модулна система „DITS”. Бяха отработени въпросите по „Операции по подържане на мира” свързани с патрулиране, охрана на обекти и организирането на охрана на временни и постоянни контролни постове.
Системата „DITS” дава възможност за провеждане на подготовка в реално ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени