• Завърши полевото обучение на 4-ти артилерийски полк на учебен полигон „Корен“

  • Ротно-тактическо учение с бойна стрелба на формирования от Сухопътните войски

  • Тактическо учение в 61-ва механизирана бригада

   
   
НОВИНИ
На 29.04.2014 г.  във Военен клуб – гр. Плевeн се проведе тържествено събрание и празничен концерт по случай празника на Българската армия за военни формирования 42800, 22160 и 38220 - гр. Плевен.
Командирът на военно формирование 22160 – полковник Николай Бешев запозна гостите с развитието на Сухопътните войски през годините, мисиите зад граница в които са участвали.
Командирите на военни формирования прочетоха заповеди за награждаване на военнослужещи и цивилни служители послучай празника на Българската армия.
Гости на тържеството бяха г-н Илиян Йончев – областен управител на Област Плевен, г-н Емил Димитров – главен секретар на Област Плевен,  подполковник Стоян Стоянов – началник на Областно военно окръжие Плевен, главен ... още
На 29.04.2014 г. във Военен клуб град Дупница във връзка с отбелязването на Деня на храбростта и Празника на Българската армия – 6 май, военнослужещи от военно формирование 26 400 – Благоевград, направиха показ на стрелковото оръжие на въоръжение в Българската армия.
Капитан Йордан Иванов направи презентацията пред 60 ученици от Средно общо образователните училища в град Дупница. Мероприятието е по молба на директора на Военен клуб град Дупница – г-н Спас Говедарски.
Бяха представени АКМ-47 с подцевен гранатомет „Кастьор” ГП 25,9 мм ОПМ „Макаров”; РПГ 7 и 7.62 ПК „Калашников”. Учениците проявиха голям интерес, задаваха въпроси и бяха впечатлени от презентацията на капитан Иванов, който им разказа и за своето участие ... още
На 29.04.2014 г. във военно формирование 28330 – Смолян се проведе "Ден на отворени врати" посветен на 6 май Ден на храбростта и празник на Българската армия. Сутринта от 09:30 ч. първите гости на военното формирование бяха представителите на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва. Те наблюдаваха демонстрации на стрелба с различно оръжие, след което се проведе турнир по стрелба с пистолет "Макаров" индивидуално и отборно. За всеобща изненада на всички победител в индивидуалната надпревара стана госпожа Марковска, а отборно спечели дамският отбор „Русофили”. Втори останаха отбора на „Командос” и трети остана отбора на „Родопска Шипка” – Райково. Това начинание донесе доста емоции на всички резервисти. След ... още
На 28 и 29.04.2014 г. се проведе открит турнир по стрелба с пистолет „Макаров” по динамична и прецизна стрелба и финалния турнир по футбол на малки врати по случай 6-ти май – Ден на храбростта и Празник на Българската армия. Участваха отбори от военните формирования от 2 механизирана бригада, гарнизона и държавни институции от град Стара Загора.
Класирането е следното:
1. Динамична стрелба:
І място – в.ф. 24620 – Свобода;
ІІ място –  в.ф. 52740 – Хасково;
ІІІ място – в.ф. 54100 – Ямбол.
2. Прецизна стрелба: 
І място – в.ф. 24620 – Свобода;
ІІ място –  в.ф. 52740 – Хасково;
ІІІ място – в.ф. 52590 – Ямбол.
3. Общо класиране от ... още
„Уважаеми господа генерали, офицери, сержанти, войници, дами и господа, Честито на наградените. Все-пак, бих искал да отбележа, че те са само малка част от всички, които са заслужили да бъдат наградени. В навечерието сме на 6 май. Ако погледнем народния календар ще видим, че Гергьовден е един от най-големите християнски празници през годината, а Свети Георги е един от най-тачените светци.
В навечерието на този празник не можем да не се обърнем назад и да си спомним битките, водени от Българската армия, не можем да не отдадем почит на воините, пожертвали живота си за свободата и независимостта на нашата Родина – Република България.
Днес всички ние – воините от Сухопътните войски продължаваме да ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени