• Ротно-тактическо учение с бойна стрелба на формирования от Сухопътните войски

  • Тактическо учение в 61-ва механизирана бригада

  • Завърши съвместната подготовка „Родопи 24“ в Смолян

   
   
НОВИНИ
На 10.05.2014г. в Сливен беше чествана 174 годишнина от рождението на Хаджи Димитър. На едноименния площад под звуците на военния духов оркестър военнослужещи от Център за подготовка на специалисти поднесоха венец пред паметника на легендарния воевода. На тържествения ритуал присъстваха личният състав на Център за подготовка на специалисти, много общественици, граждани и ученици.
В словото си кметът на Сливен Кольо Милев каза: „174 години след рождението на Хаджи Димитър за нас Свободата и Родината са безусловни ценности, които ни съпътстват от раждането. Често обаче в забързаното време се случва да забравяме техния смисъл. Но нека никога не забравяме, че заради свободата и Родината герои от ранга на Хаджи Димитър жертваха живота си. Нека в днешния ден сведем глави пред ... още
Военнослужещи от състава на 101 алпийски батальон-Смолян с командир подполковник Димитър Кацаров участваха в тържества посветени на 9 май Деня на Европа и 69 години от победата над хитлерофашизма. Пред паметника костница в квартал Райково се проведе ритуал по поднасяне на венци и цветя. На тържеството честване присъстваха областният управител на област Смолян инженер Димитър Крастанов, кметът на община Смолян Николай Мелемов, председателят на СОСЗР о.р. полковник Борис Раков и военнослужещи от формированието.
В град Шумен военнослужещи от военно формирование 54060 – Шумен с командир подполковник Веселин Христов участваха в тържествен ритуал по поднасяне на венци и цветя пред Паметника на загиналите във войните шуменци на площад „Кристал”. Венци в знак на ... още
На 9 май представителни подразделения от състава на военно формирование 24490 – град Асеновград и представителния военен духов оркестър на Военновъздушните сили взеха участие в организираните от община Перущица чествания по повод на 138-ата годишнина от Априлската епопея.
Военнослужещите участваха в ритуали по издигане на националния флаг на Република България, поднасяне на венци и цветя пред паметната плоча на братя Хаджи Тилеви и паметника на Петър Бонев. В църквата „Свети Архангели Гавраил и Михаил” бяха поднесени венци и цветя, в знак на признателност пред подвига и саможертвата на Априлци.
Кулминацията на тържествата бе тържествената проверка(заря), която се проведе на площад „Двадесет и седми априлий”.
На тържествата присъстваха ... още
Днес, 09.05.2014 г., в Деня на Европа на посещение в района на 61-ва Стрямска механизирана бригада – Карлово бяха началниците на отдели от Командването на Сухопътните войски и командирите на военни формирования от Сухопътните войски.
Гостите бяха посрещнати от полковник Христо Андреев – заместник-командир на бригадата, който изнесе информационен брифинг за структурата, задачите и целите на формированието. Визитата продължи в района на 61 мбр, където офицерите посетиха параклис „Св. Мина”, фитнес залата и новоизградената спортна площадка. При посещението на новите езикови лаборатории, гостите от Сухопътните войски се запознаха с възможностите на новото интерактивно оборудване и условията за изучаване на английски език от военнослужещите.
След планувана ... още
На 09.05.2014 г., на площад „20-ти юли” в град Карлово се проведе тържествен ритуал по издигане на знамената на Европейския съюз и на Република България по повод честване на деня на Европа.
Честването започна с издигане на знамената под звуците на химна на Република България и „Одата на радостта” – химн на Европейския съюз в изпълнение на Военния духов оркестър на 61-ва Стрямска механизирана бригада – Карлово. На церемонията по издигане на знамената присъства полковник Иван Иванов – заместник-командир по логистичното осигуряване на 61 мбр и военнослужещи от състава на бригадата.
Приветствие по случай Деня на Европа, който празнуваме на Стария континент отправи г-н Антон Минев – заместник-кмет на община Карлово, който припомни ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени