• В Горна Оряховица бе почетена паметта на офицерски кандидат Димитър Димитров, загинал в Ирак

  • Ротно тактико-специално учение „Специализиран щит – 2024“ проведоха военнослужещи от 38-ми батальон за ЯХБЗ и Е

  • Изложба по надслов „Молитва за България” в гарнизон Асеновград

   
   
НОВИНИ
На големия християнски празник Възнесение господне /Спасов ден/ военнослужещите от Смолян участваха в ритуал по откриване на обновен паметник на загиналите във войните от село Стойките. Паметникът е разположен близо до село Стойките, до параклиса "Възнесение господне" където почетен караул от 101 алпийски батальон отдаде почести.
На тържеството присъстваха областният управител на област Смолян инж. Димитър Кръстанов, гости от Руското посолство, офицери от запаса, които са инициатори на тази благородна инициатива.
След водосвет за здраве отслужен от отец Живко, последва ритуал по  издигане на националното знаме и поднасяне на венци на паметника.
На 30.05.2014 г. военно формирование 54060 – Шумен с командир подполковник Веселин Христов организира по случай 1 юни – „Международния ден на детето” поредната среща с малчуганите от клуб „Приятели на армията”.
Въпреки проливния дъжд любознателните деца от клуба присъстваха на срещата и се запознаха с тактико-техническите данни и бойната мощ на 120 мм минохвъргачка и 122 мм гаубица. С особен интерес децата заемаха местата на екипажа и изучиха оборудването на машината.
От днес, 30.05.2014 г.. започна тактическо учение „МИРЕН СТРАЖ 14за национално сертифициране на последната 4 батальонна бойна група от състава на 61 Стрямска механизирана бригада, Карлово.
То се провежда на учебния полигон „Ново село“ и ще продължи до 12 юни 2014 г. Учението е организирано от Командването на Сухопътните войски и представлява финален етап от подготовката за сертифицирането на 3-ти механизиран батальон и придадените му формирования, които образуват Батальонната бойна група. Целта на тактическото учение е да се усъвършенстват бойните способности и оперативната съвместимост на Батальонната бойна група за участие в съвместни съюзни операции.
Планиращ учението е командирът на Сухопътните войски, ... още
Военнослужещи от Сухопътните войски ще вземат участие в тържественото отбелязване на 138-та годишнина от героичния подвиг на Христо Ботев и неговата чета, както следва:
 
от в.ф. 34750 – Карлово в тържествена проверка (заря) в гр. Калофер, - 01.06. от в.ф. 24150 – Стара Загора и представителни подразделения от в.ф. 52740 – Хасково и ВДО на 2 мбр в тържествена проверка (заря) в гр. Кърджали – 01.06., 21:00 ч. от войскови район 1163 – Плевен в тържествена проверка (заря) в гр. Враца вр. Околчица – 01.06., 21:00 ч. 02.06. от в.ф. 54740 – Хасково в тържествена проверка(заря) – 01.06., 20:40 ч. от в.ф. 32420 – Русе в ритуал в гр. Русе – 02.06. от в.ф. 34750 – Карлово в ритуал в гр. ... още
По повод 1 юни – Международния ден на детето, във военните формирования на Сухопътните войски ще се проведе „Ден на отворени врати”.
По време на „Деня на отворените врати” са планирани покази на образци на въоръжение, бойна техника и снаряжение, разглеждане на учебно-материалната база, присъствие на демонстрации, посещения на войскови музеи, прожекции на военни документални филми и други форми на работа с децата и учащата се младеж, които издигат престижа на Сухопътните войски и Българската армия.
         На организираните във формированията мероприятия ще присъстват деца и ученици, както и представители на местната власт.
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени