• Ротно-тактическо учение с бойна стрелба на формирования от Сухопътните войски

  • Тактическо учение в 61-ва механизирана бригада

  • Завърши съвместната подготовка „Родопи 24“ в Смолян

   
   
НОВИНИ
На 24 и 25.06.2014 г. на тактическия учебен полигон „Симитли”, под формата на тактико-специално занятие се проведе заключителния етап от подготовката на личния състав от състава на в.ф.26400-Благоевград, определен за участие в многонационалното учение “Platinum Wolf-14, който ще се проведе в гр. Враня, Република Сърбия от 30.06-11.07.2014 г.
По време на тактико-специалното учение се отработиха въпроси по конвоиране, ескортиране, охрана на база, патрулиране, прочистване на сграда и блокиране и претърсване на участък от местността.
В предстоящото многонационално учение ще вземат участие 25 военнослужещи с ръководител заместник-командирът на формированието майор Кирил Станевиков.
От 14 до 18 юни военният духов оркестър на 61-ва Стрямска механизирана бригада – Карлово  с диригент капитан Юлиян Атанасов взе участие в ежегодния международен фестивал на духовата военна музика в Белгия, в който взеха участие и военните духови  оркестри от Беларус, Белгия, Турция, Холандия и Франция.
Този фестивал се провежда за 54-ти път и е  част от големия празник на град Монс. Организира се от кмета на града под егидата на губернатора и военния командир на провинция Люксембург.
На празника военният духов оркестър на 61 мбр изнесе за четири дни пет концерта, включващи класически и съвременни произведения от български и чуждестранни автори, както и авторски музикални произведения и оркестрации върху песни за солови и хорови вокални изпълнения. ... още
Днес, 24 юни 2014 г. заместник-началникът на щаба на Сухопътните войски полковник Гошо Мерджанов се срещна с полковник Пиер Сен – Сир - новоназначения аташе по отбраната на Канада, акредитиран за Република България със седалище в Киев, Украйна.
По време на срещата бяха дискутирани въпроси по двустранното военно сътрудничество между Сухопътните войски на двете страни. Полковник Мерджанов изрази надежда, че през мандата на полковник Пиер Сен – Сир сътрудничеството ще продължи да се развива и задълбочава.
В края на срещата полковник Мерджанов връчи плакет на полковник Пиер Сен – Сир с пожелания за успехи в бъдещата му дейност.
Днес, 23.06.2014 г., в Деня на национален траур за жертвите на природното бедствие от Варна и Добрич, личният състав на военно формирование 26400 – Благоевград от състава на Сухопътните войски, организира доброволна дарителска инициатива в помощ на бедстващите наши сънародници от Североизточна България. С този акт военнослужещите изразяват своята съпричастност към хората, пострадали от наводненията.
Личният състав на формированието предаде в сборния пункт на Българския червен кръст перилни, почистващи и дезинфектиращи препарати.
Сведение за извършените дейности и изразходваните материали за изграждане на инженерното възпрепятстващо съоръжение на държавната граница от 16.06. до 22.06.2014 г., както следва:
1.       Състав на групата.
Личен състава участващ в операцията – 129 военнослужещи.
Техника – 66 единици.
 
2.       Изпълнени задачи:
През изтеклия период бяха извършени дейности по изкопаване на фундаменти за основни и второстепенни колони,  уширяване на фундаменти за основни и второстепенни колони, монтиране на фундаменти за основни и второстепенни колони и бетониране, монтаж на оградна мрежа на второстепенна преграда, монтаж на спирала режеща тел -„БРУНО”, монтаж на пана и ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени