• Завърши полевото обучение на 4-ти артилерийски полк на учебен полигон „Корен“

  • Ротно-тактическо учение с бойна стрелба на формирования от Сухопътните войски

  • Тактическо учение в 61-ва механизирана бригада

   
   
НОВИНИ
Сведение за извършените дейности и изразходваните материали за изграждане на инженерното възпрепятстващо съоръжение на държавната граница от 16.06. до 22.06.2014 г., както следва:
1.       Състав на групата.
Личен състава участващ в операцията – 129 военнослужещи.
Техника – 66 единици.
 
2.       Изпълнени задачи:
През изтеклия период бяха извършени дейности по изкопаване на фундаменти за основни и второстепенни колони,  уширяване на фундаменти за основни и второстепенни колони, монтиране на фундаменти за основни и второстепенни колони и бетониране, монтаж на оградна мрежа на второстепенна преграда, монтаж на спирала режеща тел -„БРУНО”, монтаж на пана и ... още
На 19.06.2014 г. на строевия плац в района на 61-ва Стрямска механизирана бригада – Карлово се проведе церемония по тържественото изпращане на подполковник Деян Дешков – командир на 3-ти механизиран батальон, който е приет на обучение във Военния колеж на Сухопътните войски на САЩ в Карлайл, Пенсилвания.
След тържествено вдигане на националния флаг и посрещане на бойното знаме, бригаден генерал Димитър Шивиков – командир на 61 мбр изказа своята благодарност към подполковник Дешков, като подчерта, че бригадата се разделя с един безупречен офицер, който през годините се доказа като достоен и отговорен командир и изрази увереност, че му предстоят бъдещи успехи и професионално израстване, като продължи да се развива и усъвършенства със същия ентусиазъм и всеотдайност ... още
На 19.06.2014 г. в Дома на културата в Областна администрация – Стара Загора се проведе заключителния етап на Прегледа на любителското художествено творчество във военните формирования от Сухопътните войски през 2014г., в който взеха участие военнослужещи и цивилни служители от военните формирования 24150 – Стара Загора, 34750 – Карлово, 32990 – Пловдив, 46690 – Пловдив, 28880 – Белене, 22220 - Сливен, 26400 – Благоевград, 24490 – Асеновград, 52590 – Ямбол и 28330 – Смолян .
Прегледът беше открит от командира на Сухопътните войски генерал-майор Нейко Ненов. Той приветства участниците и им пожела успех и висок художествен заряд и дух. Генерал-майор Ненов подчерта, че с тези свои изяви Сухопътните войски са един от ... още
В Център за подготовка на специалисти (ЦПС) – Сливен на 19.06.2014 г. приключи успешното обучение на военнослужещи от формирования на Сухопътните войски за придобиването на военно-отчетна специалност и квалификация.
Показаното от тях по тактическа, огнева, строева и физическа подготовка, както и текущото оценяване, са на необходимата висота. Това е предпоставка и за големия процент отлични оценки, фигуриращи в документите, които тържествено им бяха връчени преди тяхното отпътуване.
Близо 380 военнослужещи от Сухопътните войски участват в мащабната тренировка на военнотранспортната авиация на европейския съюз, чийто домакин е нашата страна.
Около 250 военнослужещи от състава на 68-ма бригада „Специални сили” с ръководител подполковник Николай Николов участват в изпълнението на задачи по десантиране на личен състав и товари и изпълнение на парашутни скокове от различни  типове транспортни самолети на страните, участници в учението.
Днес, над 35 военнослужещите изпълниха групов доцелен скок с пълна екипировка след свободно падане и изпълниха тактически задачи, след презимяването.
Над 130 военнослужещи и 18 броя техника от зенитно-ракетните дивизиони на 2-ра и 61-ва механизирани бригади с ръководител подполковник Димитър Хаджиев ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени