• В Горна Оряховица бе почетена паметта на офицерски кандидат Димитър Димитров, загинал в Ирак

  • Ротно тактико-специално учение „Специализиран щит – 2024“ проведоха военнослужещи от 38-ми батальон за ЯХБЗ и Е

  • Изложба по надслов „Молитва за България” в гарнизон Асеновград

   
   
НОВИНИ
Днес, 18.07.2014 г., от 11.00 часа пред паметника на Васил Левски в град Стара Загора се проведе военен ритуал по полагане на венци по случай 177 години от рождението на Васил Левски.
На мероприятието присъстваха:
- Кметът на община Стара Загора – господин Живко Тодоров,  Областният управител на област Стара Загора – госпожа Живка Аладжова,  Председателят на Общински съвет – Стара Загора – господин Емил Христов, заместник – командирът на 2 мбр. – полковник Недялко Ников.
         В мероприятието участваха военнослужещи от военни формирования 24150 и 54230 – Стара Загора.
 
Днес, 18.07.2014 г., военнослужещи от военно формирование 26 400-Благоевград, ... още
На 17.07.2014г. от 11.00 часа на площада на град Ямбол се проведе тържествен ритуал по посрещане на военнослужещите от 26-ти контингент, участвали в мисията в Кандахар, Афганистан.
На мероприятието присъстваха:
- Министърът на отбраната на Република България – господин Ангел Найденов;
- Началникът на отбраната – вицеадмирал Румен Николов;
- Командирът на СВ – генерал-майор Андрей Боцев;
- Началникът на  щаба на СКС –  бригаден генерал Стефан Петров;
- Областният управител на област Ямбол – господин Николай Пенев;
- Заместник-кметът на гр. Ямбол – господин Стоян Драгнев.
         Национален командир на контингента – полковник Тони Трифонов – ... още
На 16 юли 2014 г. на полигон „Ново село” се проведе церемония по откриването на многонационалната съвместна подготовка „Черноморски ротационни сили 14” ("BLACK SEA ROTATIONAL FORCES 14 – PLATINUM LION" (BSRF-14)) с участието на военнослужещи от Българската армия, Морската пехота на САЩ и Въоръжените сили на Азербайджан, Румъния, Сърбия и Великобритания.
Съвместната подготовка се провежда от април до август 2014 г. на различни места в България и на територията на още 19 страни.
Общо в подготовката на територията на Република България участват около1500 военнослужещи, от които 800 от Българската армия.
 
 
Началникът на полигон „Ново село” подполковник Петър Желев е домакин на съвместна ... още
Вчера, 15.07.2014 г., в град Смолян на площад „Свобода” се състоя церемония по тържествено посрещане на военнослужещи от Втори екип от съветници участвали в операция на международните сили за поддържане на сигурността в Афганистан (ISAF). В ритуала участваха 4 представителни блока от мисионерите и 101 алпийски батальон.
 
         Официални гости на церемонията бяха заместник-кметът на Община Смолян г-жа Мариана Цекова, представители на Област Смолян, командирът на 68 бригада Специални сили – Пловдив бригаден генерал Михаил Попов,  директорът на Областна дирекция на МВР – Смолян комисар Евгени Василев, началникът  на Районо управление МВР – Смолян Костадин Бундов, изпълняващият длъжността ... още
Днес, 15.07.2014 г., в гр. Благоевград се състоя церемония по тържествено посрещане на военнослужещите от Първи екип от съветници  за участие в операцията на международните сили за поддържане на сигурността в Афганистан (ISAF).
Събитието се проведе на площад „Георги Измирлиев” в града.
Официални гости на церемонията бяха Негово Високопреосвещенство Неврокопският митрополит Серафим, кметът на община Благоевград г-н Атанас Камбитов, областният управител на Област с административен център Благоевград г-н Муса Палев, председателят на Общински съвет Благоевград г-н Радослав Тасков, командирът на Първи екип от съветници подполковник Росен Арабаджиев, о.р. генерал Васил Василев, директорът на Областна дирекция на МВР комисар Георги Костов, началникът на Областно ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени