На 04 и 05.04.2012 г. на работно посещение в Сухопътните войски ще бъде
заместник-началникът  на щаба на Сухопътните войски на САЩ в Европа бригаден генерал Майкъл Билс.
През първият ден от посещението той ще се запознае във военно формирование 34750 – Карлово с хода на подготовката на първата батальонна бойна група, а през втория ще се проведе работна среща с командира на Сухопътните войски генерал-майор Стефан Василев. На нея двамата генерали ще направят преглед на извършената досега дейност по подготовката на батальонната бойна група и предстоящите задачи във връзка с учението за нейната сертификация през месец ноември тази година.
 
На 30 март 2012 г. модулно формирование за разузнаване, идентифициране и унищожаване на открити невзривени боеприпаси oт военно формирование 28880 - Белене, с ръководител капитан Николай Георгиев унищожи 1 брой ръчна граната, открита при събаряне на кирпичена ограда в село Асеновци, община Левски, област Плевен. На следващия ден военнослужещи от модулно формирование 28610 – София, с ръководител ст. лейтенант Иван Панайотов  унищожиха 1 брой ръчна граната, която беше открита до коритото на река Блата в кв. “Требич”, община “Надежда” в гр. София. 
 
Днес, 02.04.2012 г. във  военно формирование 44220 – Пловдив  в тържествена обстановка беше отбелязана 12-та годишнина от неговото създаване. Тържеството беше открито от командира на военното формирование подполковник Йордан Йорданов, който припомни историческия път на формированието и  прочете поздравителния адрес на командира на Сухопътните войски генерал-майор Стефан Василев до личния състав.
По случай празника бяха наградени отличили се военнослужещи и цивилни служители от формированието.
 
На 02.04.2012г.  военно формирование 44220 – Пловдив  ще отбележи 12-та годишнина от своето формиране. Формированието е създадено със заповед на Министъра на отбраната №КВ-012/05.04.2000г., а 1 април е обявен за негов празник.
За участие в празника са поканени ветерани и бивши командири на формированието.
За постигнати високи резултати в учебно-бойната дейност и по повод празника командира на военното формирование подполковник Йордан Йорданов със своя заповед ще награди отличили се през годината военнослужещи и цивилни служители.
 
Утре, 30.03.2012 г. военно  формирование 22790 Горна Оряховица ще чества своя празник. То води началото си от Общовойсковата химическа рота, която е сформирана със заповед № 63  от 30 март 1935 година на Министъра на войната. През годините военното формирование се е обособило, като център за подготовка на кадри за химическите войски, която функция изпълнява и днес.
В програмата за отбелязването на празника е предвидено провеждането на  спортни състезания, посещение на музея на формированието, прожекция на филм за участието на военнослужещите в полигонната подготовка на „Корен-2011” и др. За участие в празника са поканени представители на държавната и местната власт. На него ще присъства и началникът на сектор  „Подготовка на подразделенията за ЯХБЗ и Е” в командването на Сухопътните войски полковник Анатоли Грозданов, който ще прочете заповед на командира на Сухопътните войски генерал-майор Стефан ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени