Утре, 27 март 2012 г. от 11.00 часа пред къщата-музей на Васил Левски в гр. Карлово ще се проведе церемония по тържествено изпращане на 12-та рота от състава на Българската армия за охрана на вътрешната зона на летище  Кандахар,  определена за участие в състава на Международните сили  за поддържане на сигурността в Афганистан (ISAF).
Командир на ротата е майор Митко Балтов, а помощник -национален командир на контингента - подполковник Георги Гатев.
На церемонията ще присъстват командирът на Сухопътни войски генерал-майор Стефан Василев, областният управител на област Пловдив Здравко Димитров, кметът на община Карлово д-р Емил Кабаиванов, кметът на община Сопот Веселин Личев, кметът на град Калофер Румен Стоянов, представители на военно-патриотични организации, близки и роднини на военнослужещите от състава на контингента.
 
По повод 99 –та годишнина от Одринската епопея днес, 26.03.2012 г. представителни подразделения от Сухопътните войски ще вземат участие във военни ритуали по поднасяне на венци и цветя пред паметниците на загиналите за освобождението на България.
Тържествените церемонии ще се проведат в градовете Казанлък, Стара Загора, Сливен и Пловдив.
 
На 21 март 2012 г. модулна група за разузнаване, идентифициране и унищожаване на открити невзривени боеприпаси oт военно формирование 22220 - Сливен от Сухопътните войски, с ръководител майор Иван Иванов унищожи 1 брой изстрел за зенитно оръдие, открит в коритото на река Средецка в гр. Средец.
Утре, 22.03.2012 г. във военно формирование 46690 – Пловдив ще се проведе съвещание по въпросите на планирането и разходването на материални и финансови средства през 2012 г.
Съвещанието ще се проведе под ръководството на командира на Сухопътни войски генерал-майор Стефан Василев и в него ще вземат участие  заместник-командирът на Сухопътни войски бригаден генерал Нейко Ненов, офицери от командването на Сухопътните войски и командирите на военни формирования.
По време на съвещанието ще бъдат обсъдени въпроси  за оптимизиране на разходите на наличните финансови средства с цел постигане на максимална ефективност при изпълнение на задачите в условията на ограничени финансови и материални средства.
 
На основание постъпило искане от Областния управител на гр. Хасково – госпожа Ирена Узунова и разпореждане на Командира на Сухопътните войски – генерал-майор Стефан Василев, от 19 до 30 март 2012г. осем военнослужещи от състава на военно формирование 52740 – Хасково ще участват във възстановителни дейности в пострадалото от наводнение с. Бисер, община Харманли. Военнослужещите ще оказват помощ на местното население при почистването на пострадалите от наводнението къщи.
Copyright © 2022 Сухопътни войски. Всички права запазени