От 05.03.2012г. до 11.03.2012 г. военнослужещите от военно формирование 28330 – Смолян ще повишат своята подготовка по време на  зимен полеви лагер. Той ще се проведе в района на местността Белия камък – Смолян и на него ще бъдат отработени въпроси свързани с оцеляване в планината в зимни условия, извършване на преходи, направата на ИГЛУ,  изготвяне на снежни пещери, оказване на първа помощ на пострадал при измръзване, извършване на пеши патрули, движение по азимут и други дейности свързани с изпълнение на поставяните задачи.
Ръководител на лагера е командирът на военното формирование  подполковник Димитър Кацаров.
Международни сили за поддържане на сигурността (ISAF) Командир на летище Кандахар   ПОЗДРАВИТЕЛЕН АДРЕС за Сухопътните войски на БА  
Военнослужещи от Сухопътните войски на БА служат на ключови позиции за отбрана на летище Кандахар (KAF), 24 часа в денонощието, охранявайки вътрешния периметър на летището. Българските военнослужещи охраняват летище Кандахар и ние високо ценим тяхната постоянна бдителност. Редно е да спомена за храбростта на Вашите военнослужещи показани в случаите при нападения с импровизирани взривни устройства (ИВУ) срещу летището.
За показания висок професионализъм и доблест и за това че българските военнослужещи представят гордо и достойно своята нация, Ви поздравявам с 3-ти март, Националния празник на България.
Бригаден генерал Скот Денис,
Командир на летище Кандахар
На 3 март представителни подразделения на Сухопътни войски ще вземат участие  в тържественото отбелязване на Деня на Освобождението на България от османско иго и национален празник на Р България. – 3 март.
По случай празника, на  3 март представителни подразделения от военно формирование 24150 - Стара Загора ще участват в тържествена проверка(заря), а военнослужещи от военно формирование 34750 – Карлово в ритуал по издигане на националния флаг на Република  България в град Казанлък и в организираните тържества на връх Шипка.
Военнослужещи от Сухопътните войски ще се включат в ритуали   за поднасяне на венци и цветя пред паметниците, свързани с освобождението на България  от османско робство в градовете София, Плевен, Враца, Белене,  Шумен, Пловдив, Смолян,  Сливен, Благоевград и Стара Загора.
Първи март е денят, в който органите по логистичното  осигуряване в Сухопътните войски  празнуват своя професионален празник. Този ден е празник и на военно формирование 46690 – Пловдив. По случай празника във военното формирование е организирано провеждането на Ден на отворените врати. Да посетят и да се запознаят с дейността на формированието са поканени представители на държавната и местната власт, военно патриотичните съюзи, семействата на военнослужещите и цивилните служители, и граждани. Те ще имат възможност да разгледат организираните учебни центрове, на които ще се представи  логистична военна техника за евакуация и транспорт, полеви ремонтен участък и модул за логистично осигуряване на пехотни подразделения. За създаване на празнично настроение на военнослужещите и техните гости ще допринесе и участието представителния военнен духов оркестър на ВВС.
      На същият ден своя празник ще отбележат и военнослужещите от ... още
От 29 февруари до 02 март 2012 г. на територията на ГУЦ «Анево» и военно формирование 34750 – Карлово ще се проведе ротно тактико-специално учение за сертифициране на  12 охранителна рота  за охрана на летище  Кандахар от състава на Българската армия,   определена за участие в състава на Международните сили  за поддържане на сигурността в Афганистан (ISAF).  Темата на учението е «Действие на ротата при изпълнение на задачи по охрана на летище». Председател на комисията, която ще сертифицира готовността на ротата е подполовник Живко Тодоров от отдел «Операции и подготовка»  в Щаба по отбраната.
Командир на ротата е майор Митко Балтов, а национален командир на контингента - подполковник Георги Тодоров Гатев от военно формирование  34750 – Карлово. 
 
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени