Днес,  10.02.2012 г., по искане на работещия в с. Бисер кризисен щаб, товарен автомобил от военно формирование 52740 - Хасково достави бутилирана минерална вода за населението от селото. Друг автомобил с висока проходимост от същото формирование  транспортира хранителни продукти и медикаменти за жителите от наводнените райони на Свиленград.
Модул от военно формирование 48430 – Стара Загора с ръководител капитан Даниел  Димов продължи да изпълнява задачи по евакуирането на населението в наводнените квартали на Свиленград, а модул от военно формирование 28330 – Смолян с роторен снегорин разчистваше  затрупаните от обилните снеговалежи  пътища  и улици  в курортен комплекс Пампорово.
Днес, 10.02.2012 г., в 08.30 часа по искане на областния управител на Смолян г-н Стефан Стайков, военнослужещи и роторен снегорин от военно формирование 28 330-Смолян започнаха разчистването на затрупаните от обилния  снеговалеж  пътища  и улици  в курортен комплекс Пампорово.
От 11.02.2012г. до 17.02.2012 г. в района на СУЦ „Црънча”, ще се проведе зимен полеви лагер с подразделение от състава на военно формирование 32990-Пловдив. По време на зимния лагер ще се проведат занятия по огнева подготовка, тактико-специална и инженерна подготовка, и операции по търсене и спасяване. Ръководител на лагера е подполковник Иван Райков.
Лагера ще завърши със занятие по тактико-специална подготовка на тема „Действия на отрядите за Специални операции при водене на специално разузнаване и провеждане на директни действия на терористичен лагер”.
Днес, 09.02.2012 г. в телефонен разговор с командира на Сухопътните войски генерал-майор Стефан Василев, заместник-началникът на щаба на Сухопътните войски на САЩ в Европа бригаден генерал Майкъл Билс, от името на командващия Сухопътните войски на  САЩ в Европа генерал-лейтенант Марк Хъртлинг, изказа съболезнования към близките на загиналите във водната стихия, причинила бедствието в Хасковско и гр. Свиленград.
Бригаден генерал Милс сподели с генерал-майор Василев, че след като са разбрали за трагедията, сполетяла страхотния български народ, не са могли да останат безучастни. Той изгази тяхната загриженост за трудната ситуация в която се намират хората в бедстващите райони. Бригаден генерал Милс се заинтересува дали има недостиг на способности и нужда от конкретна помощ за справяне със ситуацията.
Генерал-майор Василев отговори, че на този етап успяваме да се справим със собствени сили и средства. Той увери бригаден генерал Милс, че държавната и местната власт, ... още
Днес 09.02.2012 г. в  13.00 часа модулна група от военно формирование 22180 – Казанлък в състав 2 верижни машини и 3 броя УАЗ – 469 Б започна разчистване на пътя и извличане на закъсали автомобили по маршрута Казанлък – Мъглиж – Дъбово.
Copyright © 2021 Сухопътни войски. Всички права запазени