Днес, 01.12.2011 г. продължава официалната визита на командира на Сухопътните войски генерал-майор Стефан Василев в командването на Сухопътните войски на САЩ в Европа в гр. Хайлдеберг.  Германия.
В проведените вчера и продължилите днес разговори между командира на Сухопътните войски генерал-майор Стефан Василев и командващия Сухопътните войски на САЩ в Европа генерал-лейтенант Марк Хъртлинг бяха обсъдени възможностите  за практическо изпълнение на Меморандума за разбирателство за оказване на поддръжка за подготовката между Сухопътните войски на САЩ в Европа и първата батальонна бойна група в нашата армия. В изпълнение на поетите досега ангажименти генерал-майор Стефан Василев и генерал-лейтенант Марк Хъртлинг  се договориха от месец януари 2012 година  българските Сухопътни войски  да изпратят един офицер в отдела за многонационална подготовка на командването на Сухопътните войски на САЩ в Европа в гр. Хайлдеберг. Там той  в продължение на три ... още
На 25 ноември 2011 г. модулна група за разузнаване, идентифициране и унищожаване на открити невзривени боеприпаси oт военно формирование 28610 - София от Сухопътните войски, с ръководител старши лейтенант Иван Панайотов унищожи 1 брой авиационна бомба, открита при извършване на изкопни работи в района на сметището в кв. “Суходол” на гр. София.
В периода 29.11.- .02.12.2011 г. подразделения от състава на военно формирование 24150 – Стара Загора,  32990 – Пловдив, 22160 – Плевен и 24620 – Свобода ще проведат тактико-специални учения.
Целта на ученията е да се усъвършенстват практическите умения на командирите при организиране и водене на различни бойни действия и да се повиши полевата натренираност на военнослужещите.
По покана на командващия Сухопътните войски на САЩ в Европа генерал-лейтенант Марк Хъртлинг от 30.11. до 03.12.2011 г. командирът на Сухопътните войски генерал-майор Стефан Василев ще направи официално посещение в командването на Сухопътните войски на САШ в Европа в гр. Хайлдеберг.  Германия.
По време на визитата генерал-майор Стефан Василев ще се срещне и обсъди заедно с командващия Сухопътните войски на САЩ в Европа генерал-лейтенант Марк Хъртлинг възможностите  за практическо изпълнение на Меморандума за разбирателство за оказване на поддръжка за подготовката между Сухопътните войски на САЩ в Европа и първата батальонна бойна група в нашата армия. Съгласно подписаният Меморандум командването на Сухопътните войски на САЩ в Европа се ангажира да окаже помощ при подготовката на военнослужещите от първата българска батальонна група, а българските Сухопътни войски поеха ангажимент да  изпращат на ротационен принцип за  обучение в американските центрове за ... още
Президент на Република България и Върховен главнокомандващ на Въоръжените сили на Република България - Георги Първанов; Вицепрезидент на Република България - Ангел Марин; Министър-председател на Република България – Бойко Борисов; Министър на отбраната на Република България – Аню Ангелов; Щаб на отбраната – заместник-началник на отбраната генерал-майор Йордан Йорданов; Командващ Сухопътните войски на Въоръжените сили на Украйна –  генерал-полковник Г. П. Воробйов; Директор на дирекция „Управление на човешките ресурси” в Министерство на отбраната –Иван Иванов; Директор на дирекция „Планиране, програмиране и бюджет” в Министерство на отбраната – Добромир Тотев; Директор на дирекция „Сигурност на информацията” в Министерство на отбраната – полковник Иван Иванов; Директор на дирекция „Инфраструктура на отбраната” в Министерство на ... още
Copyright © 2019 Сухопътни войски. Всички права запазени