На 29 февруари 2012 г. командирът на Сухопътни войски генерал-майор Стефан Василев ще се срещне със сухопътното аташе на САЩ в България подполковник Брус Карсуел.
Срещата е по молба на подполковник Брус Карсуел и на нея  той ще бъде  запознат с участието на Сухопътните войски на Българската армия в операцията по оказване на помощ на населението при отстраняване последствията от наводнението в област Хасково. Генерал-майор Стефан Василев  и подполковник Брус Карсуел ще разгледат и  възможностите за оказване на   помощ от Сухопътните войски на САЩ в Европа при бъдещи природни бедствия и готовността за предоставяне на американски инженерни специалисти за оценка състоянието на водоемите в застрашените райони на страната.
В изпълнение на Програмата на Европейското командване на САЩ за времето от 27.02. до 02.03.2012 г. в гр. Подгорица, Черна гора подполковник Димитър Митев от военно формирование 22450 – София и капитан Станимир Петров от военно формирование 34750 – Карлово ще вземат участие в семинар  по въпросите на кибер-сигурността.
В семинара  ще участват представители на страните членки на НАТО и ще се обсъждат въпроси, свързани с повишаване на способностите за осигуряване на по-висока сигурност и защита на компютърните системи и мрежи във въоръжените сили на Алианса.
На 20 февруари 2012 година на централния площад в град Хасково за проявен висок професионализъм по време на  аварийно-спасителните действия  по време на наводнението в бедстващите райони в Хасковска област с тържествен ритуал бяха наградени следните военнослужещи:
 
от  Министъра на отбраната 
 
1. С „Обявяване на благодарност”:
1. Бригаден генерал Нейко  Ненов НЕНОВ  – заместник-командир на Сухопътните войски.
2. Бригаден генерал Петър Петков ПЕТРОВ – командир на 2-ра лекопехотна бригада.
 
2. С награден знак „За отлична служба” – за офицери – първа степен и парична награда в размер на 500 (петстотин лева):
1. Полковник Митко Желев МИТЕВ – заместник-командир на военно формирование 24150 – Стара Загора.
2. Подполковник Данчо Станев Николов - командир на военно формирование 52740 ... още
От 20 до 23 февруари 2012 г. заместник-командирът на Сухопътни войски бригаден генерал Нейко Ненов ще вземе участие в международна изложба и конференция за бронирани машини във Фарнбороу (Лондон), Великобритания.
Форумът е водещо международно мероприятие в областта на бронираната и специализирана военна техника. На него се събират правителствени представители, висши военни, експерти и индустриалци от повече от 40 страни, сред които Великобритания, САЩ, Канада, Германия, Франция, Швеция, Южна Корея, Индия, Бразилия и др.
Участието на бригаден генерал Нейко Ненов в международната изложба и конференцията е свързано с реализирането на инвестиционния проект на Министерството на отбраната за изграждането на първата батальонна бойна група от Сухопътните войски.
На 19 февруари българския народ ще отбележи 139 години от героичната гибел на Апостола на Българската свобода Васил Левски.
За отбелязване на годишнината в родното място на Васил Левски в град Карлово, на 18 февруари от 18.00 часа  ще се проведе тържествена проверка(заря), в която ще участват представителни подразделения и военен духов оркестър от военно формирование 34750 – Карлово. В проверката (заря) ще участва командирът на Сухопътните войски генерал-майор Стефан Василев.
На 19 февруари от 11.00 часа, военнослужещите от военното формирование  ще участват и в митинг-поклонение, на който с военен ритуал ще бъдат поднесени венци и цветя пред паметника на Васил Левски в града.
Военни ритуали за поднасяне на венци и цветя пред паметниците на Васил Левски ще бъдат проведени и в други гарнизони на страната, в които има постоянно дислоцирани формирования от Сухопътни войски. Поклон пред паметта на Васил Левски ще отдадат военнослужещи от ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени