На основание постъпило искане от Областния управител на гр. Хасково – госпожа Ирена Узунова и разпореждане на Командира на Сухопътните войски – генерал-майор Стефан Василев, от 19 до 30 март 2012г. осем военнослужещи от състава на военно формирование 52740 – Хасково ще участват във възстановителни дейности в пострадалото от наводнение с. Бисер, община Харманли. Военнослужещите ще оказват помощ на местното население при почистването на пострадалите от наводнението къщи.
От днес 20.03.2012 г.,  съгласно годишния план за подготовката  на Сухопътните войски, комисия от командването на Сухопътните войски под ръководството на заместник-командира на Сухопътните войски  бригаден генерал Нейко Ненов ще окаже помощ и контрол във военно формирование 32990 – Пловдив. В продължение на два дни комисията ще провери цялостния войски живот във военното формирование, като ще наблегне на въпросите  на бойната готовност, подготовката, спазването на лимитната дисциплина.
Утре, 20.03.2012 г.  началникът на щаба на Сухопътните войски бригаден генерал Андрей Боцев ще участва в церемония по представяне на новоназначения аташе по отбраната на Великобритания, акредитиран за България със седалище Прага полковник Андрю Шепърд.
По време на срещата бригаден генерал Андрей Боцев ще запознае полковник Андрю Шепърд с мисиите и задачите, които изпълняват Сухопътните войски.
На 13 март в командването на Сухопътните войски ще се проведе работна среща между командира на Сухопътните войски генерал-майор Стефан Василев и аташето по отбраната на СР Виетнам в България старши полковник  Чу Манх Куан. 
Срещата е по инициатива на  старши полковник  Чу Манх Куан и на нея ще бъдат обсъдени възможностите за активизиране сътрудничеството между Сухопътните войски на двете страни.
По случай Деня на Освобождението на България от османско иго и национален празник на Р България – 3 март, представителни подразделения на Сухопътни войски взеха участие в тържествени чествания в различни градове на страната.
Представителни подразделения от военно формирование 42600 - Мусачево и военно формирование 24150 – Стара Загора участваха в провеждането на тържествени проверки (зари) в гарнизоните  София и Стара Загора.  Военнослужещи от формированията в Плевен, Враца, Белене, Шумен, Пловдив, Казанлък, Смолян, Сливен и Благоевград  се включиха ритуали  за издигане на националния флаг и поднасяне на венци и цветя пред паметниците, свързани с освобождението на България  от османско робство.
Почетен караул и военен духов оркестър от военно формирование 34750 – Карлово участваха в тържествата по повод празника на храм-паметника Шипка.
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени