От днес 20.03.2012 г.,  съгласно годишния план за подготовката  на Сухопътните войски, комисия от командването на Сухопътните войски под ръководството на заместник-командира на Сухопътните войски  бригаден генерал Нейко Ненов ще окаже помощ и контрол във военно формирование 32990 – Пловдив. В продължение на два дни комисията ще провери цялостния войски живот във военното формирование, като ще наблегне на въпросите  на бойната готовност, подготовката, спазването на лимитната дисциплина.
Утре, 20.03.2012 г.  началникът на щаба на Сухопътните войски бригаден генерал Андрей Боцев ще участва в церемония по представяне на новоназначения аташе по отбраната на Великобритания, акредитиран за България със седалище Прага полковник Андрю Шепърд.
По време на срещата бригаден генерал Андрей Боцев ще запознае полковник Андрю Шепърд с мисиите и задачите, които изпълняват Сухопътните войски.
На 13 март в командването на Сухопътните войски ще се проведе работна среща между командира на Сухопътните войски генерал-майор Стефан Василев и аташето по отбраната на СР Виетнам в България старши полковник  Чу Манх Куан. 
Срещата е по инициатива на  старши полковник  Чу Манх Куан и на нея ще бъдат обсъдени възможностите за активизиране сътрудничеството между Сухопътните войски на двете страни.
По случай Деня на Освобождението на България от османско иго и национален празник на Р България – 3 март, представителни подразделения на Сухопътни войски взеха участие в тържествени чествания в различни градове на страната.
Представителни подразделения от военно формирование 42600 - Мусачево и военно формирование 24150 – Стара Загора участваха в провеждането на тържествени проверки (зари) в гарнизоните  София и Стара Загора.  Военнослужещи от формированията в Плевен, Враца, Белене, Шумен, Пловдив, Казанлък, Смолян, Сливен и Благоевград  се включиха ритуали  за издигане на националния флаг и поднасяне на венци и цветя пред паметниците, свързани с освобождението на България  от османско робство.
Почетен караул и военен духов оркестър от военно формирование 34750 – Карлово участваха в тържествата по повод празника на храм-паметника Шипка.
От 05.03.2012г. до 11.03.2012 г. военнослужещите от военно формирование 28330 – Смолян ще повишат своята подготовка по време на  зимен полеви лагер. Той ще се проведе в района на местността Белия камък – Смолян и на него ще бъдат отработени въпроси свързани с оцеляване в планината в зимни условия, извършване на преходи, направата на ИГЛУ,  изготвяне на снежни пещери, оказване на първа помощ на пострадал при измръзване, извършване на пеши патрули, движение по азимут и други дейности свързани с изпълнение на поставяните задачи.
Ръководител на лагера е командирът на военното формирование  подполковник Димитър Кацаров.
Copyright © 2022 Сухопътни войски. Всички права запазени