На 16.05.2012г. от 21.00 часа представителни подразделения от военно формирование 32990 – Пловдив и Представителния духов оркестър на ВВС ще участват в провеждането на тържествена проверка (заря) в гр. Батак, по случай 136-та годишнина от Априлското въстание.
В ритуала ще вземе участие командирът на 68-ма бригада „Специални сили” и Началник на Пловдивски гарнизон бригаден генерал Пламен Лилов. представители на държавната и местната власт, военно-патриотични организации, граждани и гости  на града.
 
На 11.05.2012г. на посещение в гарнизон Шумен беше заместник-министърът на отбраната Валентин Радев. Той откри учебен кабинет във факултет „Артилерия, противовъздушна отбрана и комуникационни и информационни системи” на Националния военен университет „Васил Левски”, след което се срещна с командирите на военни формирования от гарнизона.
Военнослужещите от Сухопътни войски ще се включат активно в  инициативата на BTV «Да изчистим България за един ден».
В гарнизон Смолян областната управа на област Смолян  е поискала съдействие от военно формирование 28330 – Смолян за почистване на екопътеки.  В тази връзка 96 военнослужещи ще участват в почистването в района на с. Смилян, с. Влахово, с. Търън, с. Арда и с. Могилица за времето от 08.00 ч. до 16.00 ч. на 12.05. 2012 г.
Съдействие и искане за включване в инициативата на BTV - “Да изчистим България за един ден” е поискано и от община Асеновград от военно формирование 24490 – Асеновград. В изпълнение на това 120 военнослужещи  ще се включат от 09.00 до 16.00 часа на 12.05.2012г. в почистването на шест замърсени района, намиращи се на територията на община Асеновград.
По молба на местната административна власт в инициативата ще се вкилючат и военни формирования 24150 – Стара Загора, ... още
На 09.05.2012 г. военнослужещи от военно формирование 24490 – Асеновград и  военно формирование 34200 – Шумен ще вземат участие в общоградските тържества с честването на Деня на Обединена Европа, както и 67 години от победата над хитлерофашизма.
От 10.00 часа военнослужещите от военно формирование 24490 – Асеновград, съвместно с представителите на местната общинска и държавна власт  и военно-патриотични съюзи, ще участват във военен ритуал  по полагане на венци и цветя пред паметника на  загиналите в Отечествената война в Асеновград.
На същия ден от 16.30 часа в гарнизон Шумен военнослужещите от военно формирование 34200, заедно с местната общественост, ще поднесат  цветя и венци пред паметника  „На загиналите във войните шуменци”  и паметника на „Руската армия”- гр. Шумен.
По покана на командващия Съюзното командване на силите – Хайделберг генерал-лейтенант Джон Морган III командирът на Сухопътни войски генерал-майор Стефан Василев ще участва за времето от 08 – 10 май 2012 г.  в  Обединени разговори на началниците на щабове на Сухопътните войски на страните членки на НАТО и Конференцията на НАТО и страните партньорки (LCC) в гр. Тирана, Албания.
Мероприятията се организират от двете сухопътни командвания на НАТО – Хайделберг и Мадрид, а темата на разговорите ще бъде „Предизвикателства в подготовката на Сухопътните войски под новата командна структура на НАТО и как да се повишат възможностите за подготовка”. По време на срещите ще бъдат обсъдени актуални въпроси, които са от взаимен интерес на всички участващи страни.
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени