Военнослужещи от Сухопътните войски, включени в състава на Специализирана тактическа, Специализирана инженерна група, Инженерно взривна команда и две групи  за визуално претърсване и маркиране на открити боеприпаси продължават да извършват прочистване от взривни остатъци и невзривени боеприпаси в района на „Производствено-складова база за боеприпаси - Стралджа – Мараш” .
През вчерашния ден бяха открити и изнесени 51 броя невзривени боеприпаси и 100 килограма взривни остатъци. До момента разузнатата и повърхностно прочистена площ е около 600 декара. Действията на специализираните екипи направиха възможен достъпа до два пчелина в землището на село Лозенец.
Днес, 15 юни, продължава визуалното претърсване и маркирането на откритите боеприпаси в селскостопанските площи засети с трайни насаждения. Продължава и осигуряването на работата на следствието и прокуратурата в района на взрива.
Вчера 13 юни, 34 военнослужещи с 14 броя автомобилна и специална техника от различни формирования на Сухопътните войски, включени в състава на Специализирана тактическа и Специализирана инженерна група извършиха прочистване от взривни остатъци и невзривени боеприпаси на 18,3 декара  прилежаща територия от външната страна на „Производствено-складова база за боеприпаси - Стралджа – Мараш” в радиус до три километра от мястото на инцидента. Открити и изнесени са 24 броя невзривени боеприпаси и 50 килограма взривни остатъци.
Продължава работата по разузнаване и прочистване в заповядания район и изнасянето на откритите невзривени боеприпаси и взривни остатъци.
От днес 14 юни, две групи от по 50 военнослужещи от Сухопътните войски започват визуално претърсване и маркиране на откритите боеприпаси, като с приоритет са районите на гробищния парк, югоизточно от село Лозенец, лозовите масиви северно от селото и бадемови и черешови градини от землището на ... още
В изпълнение на една от мисиите на Българската армия „Принос към националната сигурност в мирно време” и на основание заповед на министъра на отбраната на Република България г-н Аню Ангелов е създадена организация за оказване на помощ на държавната и местната администрация по ликвидиране на последствията от инцидента в района на „Производствено-складова база за боеприпаси   - Стралджа – Мараш”, гр. Стралджа, област Ямбол с оператор „Берета Трейдинг” ООД – София.
В резултат на това 34 военнослужещи с 14 броя автомобилна и специална техника от различни формирования на Сухопътните войски, включени в състава на Специализирана тактическа и Специализирана инженерна група извършиха прочистване от взривни остатъци и невзривени боеприпаси на 1,3 декара  прилежаща територия от външната страна на „Производствено-складова база за боеприпаси   - Стралджа – Мараш” в радиус до три километра от ... още
На основание заповед на министъра на отбраната на Република България г-н Аню Ангелов е създадена организация за оказване на помощ на държавната и местната администрация по ликвидиране на последствията от инцидента в района на „Производствено-складова база за боеприпаси   - Стралджа – Мараш”, гр. Стралджа, област Ямбол с оператор „Берета Трейдинг” ООД – София.
От 13 до 29 юни 2012 г. близо 140 военнослужещи от различни формирования на Сухопътни войски, включени в състава на Специализирана тактическа и Специализирана инженерна групи ще започнат прочистване от взривни остатъци и невзривени боеприпаси на прилежащата територия от външната страна на „Производствено-складова база за боеприпаси   - Стралджа – Мараш” в радиус до три километра от мястото на инцидента.
От днес, 12 юни 2012 г., група от 48 военнослужещи от Сухопътни войски започна логистичното осигуряване на предстоящите дейности по ... още
На 14.06.2012 г. от 12 часа  в  гр.Сопот  ще бъдат открити паметници на генералите Владимир и Георги Вазови, герои от Одринската и Дойранската епопея. В ритуала по откриването на паметниците ще вземат участие почетен караул и военният духов оркестър от военно формирование 34750 - Карлово. Паметниците  ще бъдат открити от Министъра на отбраната г-н Аню Ангелов. На събитието ще присъстват Началника на отбраната генерал Симеон Симеонов, командира на 61 мбр  бригаден генерал Красимир Кънев, представители на държавната и местна власт,  граждани и гости на общината.
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени