От 05.00 часа, днес 03.07.2012 г., модулна група от военно формирование 42600-Мусачево в състав от 42 военнослужещи с ръководител командира на военното формирование подполковник Васко Михайлов се включиха в гасенето на пожара в резерват „Бистришко бранище” в района на Витоша. Химиците от Сухопътните войски, специализирани за действие дори при авария в АЕЦ „Козлодуй”, съвместно с представители на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” участват в гасенето на пожара и ограничаване на разрастването му.
На 29 юни 2012 г. модулно формирование за разузнаване, идентифициране и унищожаване на открити невзривени боеприпаси oт военно формирование 26400 - Благоевград от Сухопътните войски, с ръководител капитан Петър Трайков унищожи 2 броя артилерийски снаряди, открити в района на бившето военно поделение в гр. Кресна, област Благоевград.
На 29 юни 2012 г. модулно формирование за разузнаване, идентифициране и унищожаване на открити невзривени боеприпаси oт военно формирование 44200 - Стара Загора от Сухопътните войски, с ръководител капитан Йордан Йорданов унищожи 1 брой артилерийски снаряд, открит под паметника на връх Шипка, източно от Руския паметник, община Казанлък.
На 03.07.2012г. от 11.00 часа на площада в град Хасково ще се проведе тържествен ритуал по изпращане на военнослужещите от Седма рота за действие в зоната за отбрана на летище Кабул, Афганистан в операцията на международните сили за поддържане на сигурността ISAF в  Афганистан.
Национален командир на контингента е полковник Пламен Атанасов от Командването на Сухопътните войски, а  командир на ротата е капитан Христо Василев.
Седма рота за действие в зоната за отбрана на летище Кабул е сформирана от военнослужещи от военно формирование 52740 – Хасково и проведе подготовката си в района на формированието. Готови да изпълнят своята мисия в Афганистан са 165 военнослужещи, от които 5 жени.
На ритуала ще присъстват командирът на Сухопътните войски генерал – майор Стефан Василев, командирът на Втора механизирана бригада бригаден генерал Петър Петров, близки на миротворците и граждани  на гр. Хасково.
На 28 и 29.06.2012 г., комисия от командването на Сухопътните войски с председател полковник Петко Маринов, проведе сертифициране на HUMINT група за участие в Силите за отговор на NATO ( NRF- 2013). Сертифицирането се проведе под формата на тактико - специално учение в района на военно формирование 24620 – Свобода и гр. Чирпан. Поставените цели и задачи бяха изпълнени качествено и в срок.
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени