На 20 юни 2012 г. модулно формирование за разузнаване, идентифициране и унищожаване на открити невзривени боеприпаси oт военно формирование 44200 - Стара Загора от Сухопътните войски, с ръководител капитан Йордан Йорданов унищожи 1 брой артилерийски снаряд, открит на ул. “Лев Толстой” № 2  в гр. Казанлък.
132 военнослужещи от Сухопътните войски, включени в състава на Специализирана тактическа, Специализирана инженерна група, Инженерно взривна команда и две групи  за визуално претърсване и маркиране на открити боеприпаси продължават да извършват прочистване от взривни остатъци и невзривени боеприпаси в района на „Производствено-складова база за боеприпаси - Стралджа – Мараш” .
В първия работен ден от настоящата седмица, 18 юни,  бяха открити и изнесени 66 броя невзривени боеприпаси и 20 килограма взривни остатъци. Разузнатата и повърхностно прочистена е площ около 365 декара. Специализираните екипи с приоритет изпълняваха задачи в селскостопанските масиви с трайни насаждения  и ниви засети с ечемик.
Днес, 19 юни, продължава визуалното претърсване и маркирането на откритите боеприпаси в селскостопанските площи в района на инцидента. Продължава и осигуряването на работата на следствието и прокуратурата.
На 20.06.2012 г. от 14.00 часа в зала „Недялка Симеонова” в бизнес-център –Хасково ще се проведе Заключителният етап на прегледа на любителското художествено творчество в Сухопътни войски. В него ще вземат участие индивидуалните изпълнители и състави, които са се отличили в прегледите на Любителското художествено творчество във военните формирования.
Сред изпълнителите, класирали се за участие в Заключителния етап на прегледа, са единственият в Българската армия смесен войнишки хор от в.ф. 34750 – Карлово, оркестрите „Фугас” от в.ф. 24490 – Асеновград, „Ямболски ритми” от в.ф. 52590 – Ямбол,  „Дунавска зора” от в.ф. 28880 – Белене, „Танкистка кръв” от в.ф. 22220 – Сливен, танцовите състави от военно формирование 46690 – Пловдив и 28330 – Смолян и много индивидуални изпълнители.
По време на заключителния етап на прегледа на художествената самодейност в ... още
От 13 до 29.06.2012г. в района на летище Крумово се провежда съвместна българо – американска подготовка „Тракийска пролет – 2012” с участието на сили и средства от Министерството на отбраната и структурите на пряко подчинение на министъра на отбраната, формирования от Сухопътните войски, Военновъздушните сили и Военноморските сили, от специализираните подразделения на Министерството на вътрешните работи и формирования от Силите на САЩ в Европа.
От военно формирование 32990 – Пловдив с командир бригаден генерал Пламен Лилов участват 350 военнослужещи с ръководител заместник-началник щаба на военното формирование подполковник Николай Николов.
137 военнослужещи от Сухопътните войски, включени в състава на Специализирана тактическа, Специализирана инженерна група, Инженерно взривна команда и две групи  за визуално претърсване и маркиране на открити боеприпаси продължават да извършват прочистване от взривни остатъци и невзривени боеприпаси в района на „Производствено-складова база за боеприпаси - Стралджа – Мараш” .
В последния работен ден на отминалата седмица – 15 юни  бяха открити и изнесени 29 броя невзривени боеприпаси и 20 килограма взривни остатъци. Разузнатата и повърхностно прочистена бе площ от около 330 декара. Специализираните екипи с приоритет изпълняваха задачи в селскостопанските масиви с трайни насаждения .
Днес, 18 юни, продължава визуалното претърсване и маркирането на откритите боеприпаси в селскостопанските площи в района на инцидента. Продължава и осигуряването на работата на следствието и прокуратурата.
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени