Продължава участието на модулна група от състава на Сухопътните войски в войски в ликвидиране на последиците от пожара в резервата „Бистришко бранище” в района на Витоша. Днес 11.07.2012 г., модул от военно формирование 28610-Г.Баня в състав 24 военнослужещи и 2бр. техника изпълнява дейности по ликвидиране на последствията от пожара. Ръководител на групата е капитан Васил Тодоров.
Продължава участието на модулна група от състава на Сухопътните войски в войски в ликвидиране на последиците от пожара в резервата „Бистришко бранище” в района на Витоша. Днес 11.07.2012 г., модул от военно формирование 42600-Мусачево в състав 21 военнослужещи и 3 бр. техника изпълнява дейности по ликвидиране на последствията от пожара. Ръководител на групата е майор Мариян Добрев.
На 06 юли 2012 г. модулно формирование за разузнаване, идентифициране и унищожаване на открити невзривени боеприпаси oт военно формирование 28880 – Белене от състава на Сухопътните войски, с ръководител капитан Николай Георгиев унищожи 1 брой ръчна граната, немски образец - модел 39, открита в селскостопанска постройка на ул. “Четвърта” № 2  в с. Драганица,  община Вършец.
По искане на областния управител на град Ямбол г-н Димитър Иванов, модулна група от военно формирование 52590 – Ямбол в състав 64 военнослужещи с 5 бр. техника се включиха в гасенето на пожар възникнал в гориста местност в околностите на село Вълча поляна, община Елхово. Ръководител на групата е майор Моньо Монев заместник - командир на военното формирование.
В изпълнение на третата мисия на Българската армия „Принос към националната сигурност в мирно време” и на основание заповеди на министъра на отбраната на Република България г-н Аню Ангелов, на Началника на отбраната генерал Симеон Симеонов, на Командващия  СКС генерал-лейтенант Атанас Самандов и на Командира на Сухопътните войски генерал-майор Стефан Василев е създадена организация за оказване на помощ на държавната и местната администрация по ликвидиране на последствията от инцидента в района на „Производствено-складова база за боеприпаси   - Стралджа – Мараш”, гр. Стралджа, област Ямбол с оператор „Берета Трейдинг” ООД – София.
В резултат на това през изминалата седмица 138 военнослужещи с 25 броя автомобилна и специална техника от различни формирования на Сухопътните войски, извършиха прочистване от взривни остатъци и невзривени боеприпаси на 3138 декара  прилежаща територия от ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени