На 04 юли 2012 г. модулно формирование за разузнаване, идентифициране и унищожаване на открити невзривени боеприпаси oт военно формирование 54060 - Шумен от Сухопътните войски, с ръководител майор Димитър Попов унищожи 2 броя артилерийски снаряди, открити в двор на къща на ул. “Панайот Волов” № 1 в с. Върбяне, община Каспичан.
138 военнослужещи от Сухопътните войски, включени в състава на Специализирана тактическа, Специализирана инженерна група, Инженерно взривна команда и две групи  за визуално претърсване и маркиране на открити боеприпаси продължават да извършват прочистване от взривни остатъци и невзривени боеприпаси в района на „Производствено-складова база за боеприпаси - Стралджа – Мараш” .
През вчерашния ден, 3 юли,  бяха открити и изнесени 38 броя невзривени боеприпаси и 25 килограма взривни остатъци. Разузнати и повърхностно прочистени са 753 декара. Специализираните екипи  изпълняваха отново задачи в районите на земеделските земи. Усилията на военнослужещите продължават да са съсредоточени върху площите, засети със зърнени култури с цел да осигурят достъп на стопаните до посевите им.
На 03 юли 2012 г. модулно формирование за разузнаване, идентифициране и унищожаване на открити невзривени боеприпаси oт военно формирование 44220 - Пловдив от Сухопътните войски, с ръководител капитан Радостин Тенев унищожи 1 брой отбранителна граната, открита от работник на фирма “Арт Стройинвест” при изкоп на канал под асфалт в гр. Пазарджик.
Днес, 04.07.2012 г., още 40 военнослужещи се присъединиха към  42-та  военнослужещи от Сухопътните войски участващи от вчера  в гасенето на пожара в резерват „Бистришко бранище” в района на Витоша.
От 05.30 ч. модулни групи от състава на военно формирование 42600-Мусачево и военно формирование 28610 – Горна Баня съвместно с представители на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” извършват дейности за недопускане разпространението на пожара.
В изпълнение на програмата за двустранно сътрудничество от 03 до 06.07.2012 г. на официално посещение у нас пристига командващия на Сухопътните войски на Украинските въоръжени сили генерал-полковник Генадий Воробьов. Целта на посещението е да се затвърдят добрите взаимоотношения между Сухопътните войски  на двете страни, обмяна на опит по подготовката на сухопътните формирования за участие в мисии по поддържане на международния мир и сигурност и възможностите за разширяване на сътрудничеството между Сухопътните войски на Република България и Република Украйна.
Церемонията по официалното посрещане на генерал-полковник Генадий Воробьов ще се състои на 04.07.2012 г. от 09.15 ч. в сградата на бул. „Тотлебен”34,  а от 09.30 ч. е срещата му с командира на Сухопътните войски генерал-майор Стефан Василев.
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени