На 23.05.2012 г. от 11.00 ч. в Парка на дружбата в село Гривица, община Плевен, ще се проведе тържествен ритуал по откриване на обновения паметник на загиналите румънски воини в боевете край селото в Руско-турската война през 1877г.
По искане на Директора на дирекция «Военно-исторически музеи» – Плевен доц. Милко АСПАРУХОВ и положителна резолюция на Командира на Сухопътните войски генерал – майор Стефан ВАСИЛЕВ в ритуала ще вземат участие военнослужещи от състава на военно формирование 22160 - Плевен.
От 19 май 2012 г. сектор „Договори и обществени поръчки” в Командването на сухопътни войски има нов началник.
 Това е досегашния временно изпълняващ длъжността командир на военно формирование 42600 - Мусачево подполковник Венелин Кънев.
Той е роден в гр.  Плевен и е завършил Националния военен университет „Васил Левски” и Военна академия „Г. С. Раковски”.
Преминал е курсове за обучение в САЩ.
Служебният му път досега  преминава през гарнизоните  Плевен, Мусачево и София.
Със заповед на министъра на отбраната подполковник Кънев бе произведен в звание „ПОЛКОВНИК”.
Пагоните му връчи лично Командирът на Сухопътните войски генерал-майор Стефан Василев и му пожела успех на новата високоотговорна длъжност.
Тържественото му встъпване в длъжност бе извършено в присъствието на ръководството на Сухопътните войски.
Завърши благотворителният  турнир по футбол за Купата на 101 алпийски батальон. В турнира се включиха 6 отбора от град Смолян.
Зоналният съвет на Българския футболен съюз осигури съдиите за срещите.След много интересни срещи изпълнени с обрати и драматизъм първото място спечели отбора на Регионален служба " Гранична полиция " който на финала победи с дузпи отбора на Пожарна безопасност и защита на населението. Трето място зае отбора на 3 алпийска рота от 101 алпийски батальон.
Със събраните средства от благотворителния турнир ще бъдат закупени лакомства за всяко дете от дневен център за деца с увреждания" Звънче " На 01.06.2012г.  по повод международния ден на детето  Командирът на 101 алпийски батальон подполковник Димитър Кацаров и капитаните на отборите участници ще връчат закупените учебни помагала,  играчки и оборудване на директора на дневен център за деца с увреждания " Звънче " град Смолян.
 
 
Утре, 18 май 2012 г. командирът на Сухопътни войски генерал-майор Стефан Василев ще се срещне с личния състав на военно формирование 52380 – Враца.  Това ще  бъде поредната среща, която той ще проведе с военнослужещи от формированията, които предстои да бъдат реорганизирани след 1 юли тази година.
По време на срещата генерал-майор Стефан Василев  ще разясни на военнослужещите възможностите им за кариерно развитие и продължаване на тяхната служба в други формирования на Сухопътни войски.
Офицерите, сержантите и войниците от формированието ще имат възможност да зададат на генерал-майор Стефан Василев всички въпроси, които ги вълнуват.
 
Към  01.07.2012г. от военните формирования на 5 механизирана бригада се очаква да останат без длъжности към 1044 военнослужещи – 115 офицери, 73 офицерски кандидати и сержанти и 856 войници.
На 15.05.2012 г. се проведе среща на министъра на отбраната, началника на отбраната и командира на Сухопътните войски с военнослужещите и цивилните служители от 5 механизирана бригада, гарнизон Плевен.
На срещата бе разяснено, че в Сухопътните войски е създадена организация за военнослужещите от гарнизоните Плевен, Враца, Шумен, които желаят да продължат военната си служба в други гарнизони на Сухопътните войски, ще могат да направят това, като подават рапорт за някои от вакантните 1800 длъжности в гарнизоните Карлово, Казанлък, Стара Загора, Хасково и Ямбол. Рапортите на военнослужещите ще се разглеждат от комисия в командването на Сухопътните войски, отдадена със заповед на министъра на отбраната и онези военнослужещи, които отговарят на изискванията ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени