В изпълнение на една от мисиите на Българската армия „Принос към националната сигурност в мирно време” и на основание заповед на министъра на отбраната на Република България г-н Аню Ангелов е създадена организация за оказване на помощ на държавната и местната администрация по ликвидиране на последствията от инцидента в района на „Производствено-складова база за боеприпаси   - Стралджа – Мараш”, гр. Стралджа, област Ямбол с оператор „Берета Трейдинг” ООД – София.

В резултат на това 34 военнослужещи с 14 броя автомобилна и специална техника от различни формирования на Сухопътните войски, включени в състава на Специализирана тактическа и Специализирана инженерна група извършиха прочистване от взривни остатъци и невзривени боеприпаси на 1,3 декара  прилежаща територия от външната страна на „Производствено-складова база за боеприпаси   - Стралджа – Мараш” в радиус до три километра от мястото на инцидента. До момента са открити и изнесени 7 артилерийски снаряда, 24 противотанкови гранати, 58 взривателя, 32 патрона и 15 броя взривни остатъци.

Продължава работата по разузнаване и прочистване в заповядания район и изнасянето на откритите невзривени боеприпаси и взривни остатъци.

Copyright © 2023 Сухопътни войски. Всички права запазени