На 4 декември е празникът на военно формирование 22160 – Плевен. То е наследник на сформираната с Указ на Президиума на Народното събрание № 25/04.12.1947 г. Първа танкова дивизия.

В чест на празника военнослужещите от военното формирование проведоха множество инициативи:

- От 28.11.2011 г. до 30.11.2011 г. се проведоха спортни състезания по футбол на малки врати, шах и теглене на Зил 131;

- На 30.11.2011г.  в Дома на културата на военното формирование самодейни състави от военното формирование изнесоха празничен благотворителен концерт, като събраните финансови средства ще бъдат дарени на децата на загиналите военнослужещи;

- На 01.12.2011 г. на строевия плац на на военното формирование слово и поздравление по случай празника на бригадата произнесоха командирът на военното формирование бригаден генерал Валентин Буров и кметът  на община Плевен доц. д-р Димитър Стойков. Прочетени бяха заповеди за награждаване на военнослужещи и цивилни служители постигнали високи резултати в ежедневната  служебна дейност, както и поздравителният адрес на командира на Сухопътните войски генерал-майор Стефан Василев. След тържеството военнослужещите и цивилните служители от военното формирование се отрпавиха на поход до местността «Кайлъка».

Празникът на бригадата ще продължи на 4 декември, когато от 11.00 часа на площад “Възраждане” в град Плевен, когато представителният духов оркестър на Сухопътните войски и самодейни състави от военното формирование ще изнесат празничен концерт за военнослужещите и жителите на град Плевен.

Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени