• Втори модул от 61- ва Стрямска механизирана бригада се включи в борбата с огъня край село Отец Паисиево

  • 2 - ра механизирана бригада продължава участието си гасенето на горския пожар до Стара Загора

  • 55- ти инженерен полк оказва помощ в овладяване на последиците от пожара в област Пловдив

   
   
НОВИНИ
1 ... 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 ... 655
В Благоевград, пред паметника на Гоце Делчев, днес, 2 август, военнослужещите от 3-ти механизиран батальон-Благоевград, от състава на 3-то бригадно командване, участваха в ритуал по полагане на венци и цветя в знак на признателност. Венци бяха положени от името на общинската и областната  администрация - Благоевград, командирът на 3-то бригадно командване полковник Митко Балтов, държавни и общински институции,  граждани и гости. Началник на почетния караул в град Благоевград беше лейтенант Венелин Венелинов, а рапортът му беше приет от командира на 3-то бригадно командване полковник Митко Балатов.
В местността „Предел“, на паметника, посветен на героите на Илинденско-Преображенското въстание – „Илинден“, беше отслужена панихида за загиналите ... още
Днес, 2 август, с тържествено поднасяне на венци и цветя военнослужещите от 31-ви механизиран батальон – Хасково, от състава на 2-ра Тунджанска механизирана бригада, отбелязаха 120 години от избухването на Илинденско-Преображенското въстание.
Церемонията в памет на героите, загинали в Илинденско-Преображенската епопея, се проведе пред паметника на „10-ти  Родопски пехотен полк” в едноименния парк и беше организирана от община Хасково с участието на военнослужещи от батальона, ръководени от лейтенант Алисия Узунова.
В знак на почит към героите венци и цветя поднесоха кметът на Хасково Станислав Дечев, областният управител на Хасково Гинка Райчева, командирът на военно формирование 52740 подполковник Иван Бонев, председателят на Общинския съвет ... още
В тържествена атмосфера, днес, 31 юли, във формирования на Сухопътните войски бяха представени лейтенантите от 145-ти випуск „Васил Левски“, които получиха първото си назначение. Те бяха посрещнати и представени на личния състав от своите командири с пожелания за здраве, увереност и успешна професионална реализация на първата длъжност като командири на взводове.
С общо единадесет млади лейтенанти се попълниха военните формирования от 2-ра механизирана бригада в гарнизоните Стара Загора, Хасково, Ямбол и Плевен, военните формиронаия в Карлово и Казанлък от 61-ва механизирана бригада – с общо тринадесет офицери, а в Плевен и Шумен от 5-то бригадно командване – Плевен – с общо пет.
В редиците на 3-то бригадно командване – Благоевград и Враца ... още
Днес, 31 юли, военнослужещи от 2-ра Тунджанска механизирана бригада, от състава на Сухопътните войски, участваха в тържественото честване на 146 години от епичните боеве за града по време на Руско-турската война. В ритуала на Мемориален комплекс „Бранителите на Стара Загора”, организиран съвместно с Община Стара Загора и Старозагорската митрополия, участваха Военния духов оркестър на 2-ра механизирана бригада, почетен караул от батальона за защита на силите и командири на военни формирования от Старозагорския гарнизон.
            В знак на признателност, точно в 09.30 часа, едновременно бяха поднесени венци и цветя на „Паметника на Трета опълченска дружина и подполковник Калитин”, „Паметника ... още
На 30-ти юли 2023 г. формированието за овладяване и предотвратяване на последствията от пожари от 4-ти артилерийски полк Асеновград, от състава на Сухопътните войски, взе участие в гасене на пожар, възникнал в землището на село Искра, община Първомай, област Пловдив.
26 военнослужещи и 4 единици техника участваха в дейностите по овладяване на пожара с цел недопускане разпространението му до домовете на жителите на село Искра. Трудният терен и изключително топлото и горещо време затрудняваха работата на личния състав.
Със съвместните усилия на органите за пожарна безопасност, доброволци и военнослужещите от полка, огънят беше своевременно локализиран. Основната задача, която формированието изпълняваше, беше направата на просеки за ограничаване и недопускане разпространението ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени