• Обръщение на командира на Сухопътните войски генерал-майор Деян Дешков

  • Втори модул от 61- ва Стрямска механизирана бригада се включи в борбата с огъня край село Отец Паисиево

  • 2 - ра механизирана бригада продължава участието си гасенето на горския пожар до Стара Загора

   
   
НОВИНИ
         На 17 юли, на учебен полигон „Ново село” се проведе церемония по откриване на съвместна подготовка PLATINUM LION 23”, която е част от българо-американската подготовка JOINT TRAINING 2“, провеждаща се на територията на Република България.
Церемонията започна с изпълнение на националните химни и издигане на флаговете на страните-участнички - Република България, Република Албания и Република Северна Македония.
         Командирът на 2-ра Тунджанска механизирана бригада –  Стара Загора бригаден генерал Станимир Христов поздрави военнослужещите и подчерта значимостта на ... още
Днес, 17 юли, в град Павел баня, с тържествен ритуал с участието на Военния духов оркестър и военнослужещи от батальона за защита на силите на 61-ва Стрямска механизирана бригада от състава на Сухопътните войски, беше открит бюст-паметник на Дякон Левски.
На тържествената церемония присъстваха кметът на община Павел баня Иса Бесоолу, народният представител от 49-то Народно събрание господин Халил Летифов, командирът на 61-ва Стрямска механизирана бригада бригаден генерал Маргарит Михайлов, представители на местната власт, на институции и съюзи, граждани и гости на града.
Паметникът беше осветен от Негово Високоблагоговейнство Ставрофорен иконом Димитър Димов - Архиерейски наместник на Казанлъшката духовна околия и свещеници.
На колене присъстващите почетоха паметта на ... още
От 17.07. до 26.07.2023 г. на учебен полигон „Ново село” ще се проведе съвместна подготовка „PLATINUM LION 23”, която е част от българо-американска подготовка „JOINT TRAINING 2“, провеждаща се на територията на Република България.
В съвместната подготовка ще вземат участие до 195 военнослужещи  и до 40 единици техника, от които до 130 военнослужещи и до 30 единици техника от състава на 31-ви механизиран батальон – Хасково на 2-ра Тунджанска механизирана бригада – Стара Загора от Сухопътните войски на Република България, пехотен взвод от Република Албания и пехотен взвод от Република Северна Македония в състав до 35 военнослужещи и до 10 единици техника.
          Темата на ... още
Днес, 14 юли, успешно завърши сбора по водолазна подготовка на военнослужещите от инженерните водолазно-разузнавателни формирования на Сухопътните войски, който се проведе от 3 до 14 юли във военно формирование 54950 – Бургас.
В продължение на две седмици под непосредственото ръководство на старши сержант Георги Начев от 55-ти инженерен полк- Белене участниците в лагерния сбор отработваха въпроси по водолазна подготовка съгласно Сборник с теми и занятия за подготовка на формированията от Сухопътните войски. Подготовката включва организация на водолазните спускания в различни условия и правила за изпълнение, движение по компас, практическо спускане и изплуване с въздушно водолазно снаряжение, подводни и инженерни работи, начини и способи за търсене на потънали предмети и ... още
На 11 юли, при изкопни работи на вилна зона в покрайнините на град Плевен е намерен силно корозирал 100 мм снаряд.
Днес, 12 юли, формирование за овладяване и/или преодоляване на последствията от бедствия за унищожаване на невзривени боеприпаси под ръководството на лейтенант Светослав Славчев от 55-ти инженерен полк - Белене разузна,  транспортира и при стриктно спазване на мерките за безопасност унищожи боеприпаса.
Военнослужещите действаха на основание заповед на командира на Сухопътните войски генерал – майор Деян Дешков.
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени