• Обръщение на командира на Сухопътните войски генерал-майор Деян Дешков

  • Втори модул от 61- ва Стрямска механизирана бригада се включи в борбата с огъня край село Отец Паисиево

  • 2 - ра механизирана бригада продължава участието си гасенето на горския пожар до Стара Загора

   
   
НОВИНИ
Вчера, 28 юни, в 4-ти механизиран баталъон - Плевен от състава на Единен център за начална подготовка – Плевен, се проведе тържествен ритуал по сдаване/ приемане на длъжността „Командир на 4-ти механизиран баталъон”.
Съгласно заповед на министъра на отбраната и в присъствието на комисия от Единия център за начална подготовка – Плевен, подполковник Калоян Стоянов сдаде командването на заместник – командира на 4-ти механизиран баталъон майор Ангел Чепанов. Той ще е временно изпълняващ длъжността командир на баталъон.
Церемонията по сдаване/ приемане на длъжността, сe проведе под ръководството на командира на Единен център за начална подготовка полковник Иван Вълев. В словото си, той благодари на подполковник Калоян Стоянов за професионализма и ... още
Вчера, 28 юни, завърши съвместната подготовка „HAWK–MARKSMAN” с участието на военнослужещи от Сухопътните войски на Република България и Националната гвардия от щата Тенеси на САЩ.
В продължение на осем дни на УЦ „Тюлбе” военнослужещи от 61-ва механизирана бригада - Карлово, 2-ра механизирана бригада – Стара Загора, 101-ви алпийски полк – Смолян и  американските им колеги имаха възможност да обменят опит при стрелбата с различните образци оръжие и въоръжение, използвани във формированията от Сухопътните войски и Националната гвардия на САЩ.
Съвместната подготовка премина при отлична организация под  ръководството на подполковник Иван Сакалов командир на батальон ISTAR от 61-ва механизирана бригада, като участниците от двете ... още
Първа механизирана рота и самоходна минохвъргачна батарея на 38-ми механизиран батальон от 2-ра Тунджанска механизирана бригада и танков взвод на 2-ри танков батальон от Център за подготовка на специалисти - Сливен от състава на Сухопътните войски, продължават и днес 28 юни с ротното тактическо учение на тема: „Усилена механизирана рота в отбрана във втори ешалон на батальона“ на учебен полигон „Корен“. Формированията под ръководството на командира на ротата капитан Николай Гарев водеха отбранителни бойни действия и проведоха контраатака  за възстановяване целостта на отбраната.
Военнослужещите от рота за „Комуникационо-информационна поддръжка“ (КИП) от щабен батальон на 2-ра механизирана бригада провеждат ротно тактико-специално учение на ... още
В тържествена обстановка, пред личния състав на Командването, за началникът на отдел „Личен състав“ полковник Нанко Тарапанов прочете заповеди на министъра на отбраната за прекратяване на договора за военна служба и зачисляване в запаса на полковник Юри Цонев – началник на сектор в Канцеларията на командира на Сухопътните войски и подполковник Георги Нейков – главен експерт в отдел „Логистика“ в Командването на Сухопътните войски.
Полковник Цонев и подполковник Нейков са офицери с богат опит и професионална подготовка. За заслугите им към отбраната на страната и положените усилия по време на службата им в редиците на Българската армия са награждавани многократно с различни предметни и морални награди от министъра на отбраната, началника на ... още
Днес, 27 юни, военнослужещи от 55-ти инженерен полк – Белене взеха участие в тържествен ритуал за поднасяне на венци и цветя, организиран по повод честването на 146 години от освобождението на град Свищов.    
Ритуалът се състоя в местността „Паметниците”, на „Братската могила”. Присъстваха кметът на Община Свищов Генчо Генчев, председателят на Общински съвет – Свищов д-р Кристиян Кирилов, командирът на полка полковник Петко Петков, почетни граждани на град Свищов, представители на местната власт, жители и гости на града.
С минута мълчание и падане на колене присъстващите граждани и официални лица отдадоха своята почит към героите.

 
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени