• Още едно формирование от Сухопътните войски се включи в борбата с огнената стихия, разразила се в страната

  • Обръщение на командира на Сухопътните войски генерал-майор Деян Дешков

  • Втори модул от 61- ва Стрямска механизирана бригада се включи в борбата с огъня край село Отец Паисиево

   
   
НОВИНИ
Заключителна церемония за закриване на тактическото учение с бойни стрелби „Отбранителен щит 23” се състоя на 29 май на учебен полигон „Ново село“.
Офицер, планиращ учението, е генерал-майор Деян Дешков - командир на Сухопътните войски. Провеждащ учението е  полковник Иван Вълев - командир на Единен център за начална подготовка, а директор на учението е полковник Калоян Василев- заместник-командир на Единен център за начална подготовка.
В края на церемонията полковник Иван Вълев връчи   плакети с логото на учението на отличили се военнослужещи от  3-те нации – участници в съвместната подготовка.

Тактическо учение с бойни стрелби „Отбранителен щит - 2023” (“Defensive Shield - ... още
Днес, 29 май, на учебен полигон „Ново село” се проведе медиен ден в рамките на многонационалното мащабно учение „Отбранителен щит 23“, в която вземат участие над 850 военнослужещи от Въоръжените сили на България, Сухопътните войски на САЩ и Република Италия.
За целите и задачите на учението бе сформиран един многонационален батальон с командир подполковник Калоян Стоянов в състав: механизиран батальон, усилен с танков взвод, самоходна артилерийска батарея и формирования за ядрена, химическа и бактериологична защита от българските Сухопътни войски, формирования от Сухопътните войски на САЩ, италианско формирование от многонационалната бойна група на НАТО в България, както и сили и средства за непосредствена авиационна поддръжка от състава на българските ... още
С церемония по издигане на националните флагове на страните-участници в Бордушани и Слобозия, Румъния, днес, 29 май, официално започна учението “Saber Guardian 23”.
В церемонията, командвана от командирa на 96-ти инженерен батальон от въоръжените сили на Румъния подполковник Дануц Шербан, участваха военнослужещи от България, Гърция, Румъния, Франция, Нидерландия, Португалия и САЩ. След  издигането на националните флагове  на страните-участници в учението, командирът на 10-та инженерна бригада полковник Георге-Сорин Калин произнесе приветствено слово, в което пожела успех на всички нации.
С приключване на тържеството започна и провеждането на командно-щабно учение, в което от българска страна участие взеха заместник-началникът на щаба на 55-ти ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени