• Обръщение на командира на Сухопътните войски генерал-майор Деян Дешков

  • Втори модул от 61- ва Стрямска механизирана бригада се включи в борбата с огъня край село Отец Паисиево

  • 2 - ра механизирана бригада продължава участието си гасенето на горския пожар до Стара Загора

   
   
НОВИНИ
 
           Днес, 3 юли, пред личния състав на 1-ви разузнавателен батальон – Свобода, от състава на Сухопътните войски, бяха представени новоназначени офицери и  прочетени заповеди на началника на отбраната и на командира на Сухопътните войски за присвояване на първо сержантско звание на военнслужещи от формированието.
          Командирът на батальона подполковник Минчо Минев посрещна новоназначените с „Добре дошли в строя“, като им пожела с решителност и оптимизъм да работят за повишаване на способностите и имиджа на 1-ви разузнавателен батальон и Сухопътните войски, а на новопроизведените сержанти - с чест и отговорност да носят сержантските нашивки.
 
Днес, 30 юни, на учебен полигон „Корен“, завърши ротното тактическо учение на 2-ра механизирана рота и смесения противотанков взвод от 38-ми механизиран батальон на 2-ра Тунджанска механизирана бригада и танков взвод от 2-ри танков батальон на Центъра за подготовка на специалисти - Сливен, което се проведе под ръководството на командира на 38-ми механизиран  батальон  майор Кристиян Карабов.
В продължение на два дни, вчера и днес, военнослужещите изпълниха задачи по организиране боя на местността, извършане на марш, заемане и оборудване на район за бойно използване, организиране на огневата система и взаймодействието, водене на отбранителния бой и преминаване в контраатака за възстановяване целостта на отбраната.
Днес завърши и тактико-специалното ... още
В Център за подготовка на специалисти – Сливен, с командир полковник Любомир Вачев, се проведе поредното обучение на военнослужещи от Сухопътните войски за придобиване на първо сержантско звание. Военнослужещите преминаха едномесечната подготовка в Център за подготовка на сержанти и войници с командир подполковник Стоян Неделчев.
На 27,  28 и 29 юни, обучаемите положиха изпити по тактическа, огнева, строева и физическа подготовка. Удостоверенията за завършен първи модул тържествено им бяха връчени на 30 юни 2023 г. от подполковник Стоян Неделчев, от командира на ротата за подготовка капитан Румен Андонов и от главния сержант на ЦПС старшина Иван Иванов.

 
На 27 и 30 юни 2023 г. на общи разводи в районите Карлово и Казанлък на 61-ва Стрямска механизирана бригада от състава на Сухопътните войски бяха отличени военнослужещите, участвали в проведените през месец юни учения и спортни състезания.
Командирът на бригадата бригаден генерал Маргарит Михайлов награди военнослужещите, представили се достойно по време на ученията за сертифициране на 1-ви механизиран батальон и 61-ви самоходен артилерийски дивизион „Мирен страж 23” и „Огнена дъга 23” на УП „Корен” и тактическото учение с бойни стрелби с международно участие „Шабла 2023” на УП „Шабла”.
Военнослужещите от ВСК „Стрямци-61”, участвали в държавното военно индивидуално-отборно първенство по маратон и ... още
Днес, 29 юни, на учебен полигон „Корен“, 2-ра механизирана рота и смесен противотанков взвод от състава на 38-ми механизиран батальон на 2-ра Тунджанска механизирана бригада – Стара Загора и танков взвод от 2-ри танков батальон на Центъра за подготовка на специалисти - Сливен, провеждат ротно тактическо учение на тема: „Усилена механизирана рота в отбрана в първи ешалон на батальона“.
Военнослужещите изпълняват задачи по организиране боя на местността, извършане на марш, заемане и оборудване на район за бойно използване, подготовка на въоръжението и техниката, маскировка, организиране на огневата система и взаймодействието.
Инженерната рота за бойна поддръжка от батальон за защита на силите на  2-ра механизирана бригада провежда ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени