• Обръщение на командира на Сухопътните войски генерал-майор Деян Дешков

  • Втори модул от 61- ва Стрямска механизирана бригада се включи в борбата с огъня край село Отец Паисиево

  • 2 - ра механизирана бригада продължава участието си гасенето на горския пожар до Стара Загора

   
   
НОВИНИ
От 4 до 7 юли в хотел „Олимп“ в курортен комплекс „Боровец” се проведоха финалите на Държавното военно лично-отборно първенство по тенис на маса, в които взеха участие 15 мъжки и 14 женски отбора.
Тимът на 2-ра Тунджанска механизирана бригада – Стара Загора, под ръководството на майор Пламен Кирилов, се класира на престижното второ място в крайното комплексно класиране, благодарение на завоюваните сребърни медали при мъжете и жените. Сержант Атанас Ахтаров от военно формирование 52740 - Хасково взе бронзов медал в индивидуалната надпревара.
Отборът на военен спортен клуб „Стрямци – 61” от 61-ва механизирана бригада – Карлово с ръководител - майор Димитър Христов от батальона за защита на силите и състезатели - ефрейтор ... още
Днес, 4 юли, курсанти от ІV курс на Висшето военноморско училище „Н. Й. Вапцаров” посетиха 2-ра Тунджанска механизирана бригада – гр. Стара Загора.
Заместник-командирът по логистичното осигуряване полковник Галин Каракоев посрещна бъдещите офицери в района на формированието и ги запозна със структурата, мисията и задачите на бригадата.
По-късно курсантите наблюдаваха статичен показ на въоръжение и техника, които използват военнослужещите от бригадата при изпълнение на задачите им в ежедневната дейност.
Посещението е част от планираното опознавателно пътуване на курсантите от Висшето военноморско училище във военните формирования от състава на Българската армия и има за цел запознаване с функциите и способностите на формированията от видовете въоръжени ... още
Вчера, 3 юли, на учебен полигон „Корен“ започна тактическото учение „ОТВЕТЕН УДАР - 23”.
        Основният  обучаем състав в учението са 38-ми механизиран батальон от              2-ра Тунджанска механизирана бригада - Стара Загора, 1-ва танкова рота от             2-ри танков батальон на Центъра за подготовка на специалисти – Сливен от Сухопътните войски на Република България, както и взвод от бригада „PINEROLO“ от Сухопътните войски на Италианската Република.
Тактическото учение „ОТВЕТЕН УДАР - 23” e на тема „Отбрана на усилен механизиран батальон в ... още
Днес, 3 юли, в 55-ти инженерен  полк - Белене, от състава на Сухопътните войски, се проведе церемония по повод повишаване на военнослужещи във военно звание.
Със заповед на командира на Сухопътните войски бе повишен във военно звание „подполковник” майор Даниел Маринов. 
Старши лейтенант Емилия Тодорова бе повишена във военно звание „капитан”.
Със заповед на командира на 55-ти инженерен полк в звание „старши сержант”, бе повишен един военнослужещ и първо сержантско звание „младши сержант” беше присвоено на 23 военнослужещи.
Командирът на полка полковник Петко Петков връчи лично пагоните на удостоените, честити новите назначения и поздрави с „Добре дошли“, присъединилите се днес в редиците на ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени