• Още едно формирование от Сухопътните войски се включи в борбата с огнената стихия, разразила се в страната

  • Обръщение на командира на Сухопътните войски генерал-майор Деян Дешков

  • Втори модул от 61- ва Стрямска механизирана бригада се включи в борбата с огъня край село Отец Паисиево

   
   
НОВИНИ
Днес, 22 юни, формирование за овладяване и/или преодоляване на последствията от бедствия за унищожаване на невзривени боеприпаси под ръководството на лейтенант Калоян Гинчев от 55 –ти инженерен полк - Белене разузна,  транспортира и унищожи противотанкова мина тип Ба-III, открита в град Левски, обл. Плевен.
Боеприпасът беше унищожен при стриктно спазване на мерките за безопасност в 12:00 часа в района на кариера за добив на инертни материали.
Военнослужещите  действаха на основание заповед на командира на Сухопътните войски генерал – майор Деян Дешков.
Военнослужещите от  10-ти механизиран батальон-Враца, тежка техника и военнослужещи от 55-ти инженерен полк-Белене и 91-ви инженерен батальон-Пловдив,  до момента успяха да почистят редица канали, които вече функционират и поеха водата от наводнените улици, укрепиха дигите на реката, с хиляди пренесени на ръка чували с пясък.  Проблемните, затлачени части на речното корито са почистват и с тежка техника и на ръка, където терена не позволява друг начин. Пътната инфраструктура  е почистена от камъни, наноси, кал и тиня, а военнослужещите с тежката техника от инженерните формирования на Сухопътни войски, успяха да направят всички пътища в града проходими за пешеходци и автомобили.
И в днешния ден ще продължат дейностите по разчистване на  пътната и ... още
За пореден ден на терен са военнослужещи от 10-ти механизиран батальон-Враца, тежка техника и военнослужещи от 55-ти инженерен полк-Белене и 91- ви инженерен батальон-Пловдив.  И днес те продължават да разчистват пътната и критичната инфраструктура, както и речното корито на река Раковска. Независимо от неблагоприятните метеорологични условия и неспиращите дъждове, съвместните усилия на военнослужещите от Сухопътни войски, дават резултат и все по-голяма част от пътната инфраструктура е разчистена, а хилядите пренесени на ръка чували с пясък са укрепили дигите на реката.
Общ ръководител на терен, координиращ съвместните усилия на военнослужещите от Сухопътни войски е командирът на 3-то бригадно командване полковник Митко Балтов.

 
На 16 юни новоназначените военнослужещи в 61-ва механизирана бригада от състава на Сухопътните войски, изрекоха свещеното „Заклех се!” в град Сопот, родното място на фамилията Вазови.
На тържествената церемония присъстваха: командирът на 61-ва механизирана бригада бригаден генерал Маргарит Михайлов, кметът на Община Сопот Деян Дойнов, председателят на Общински съвет град Сопот Нели Пенева, Негово Преосвещенство Знеполски епископ Арсений – Викарен епископ на Негово Високопреосвещенство Пловдивски митрополит Николай, заместник-директорът на ОД на МВР – Пловдив  комисар Сълко Литов, общински съветници, представители на институции и учреждения, държавната и местна власт, на военно-патриотични организации, родители и близки на младите войници. 
още
Новоназначени военнослужещи от военни формирования на
2-ра Тунджанска механизирана бригада от състава на Сухопътните войски, положиха военна клетва, днес, 16 юни, в град Ямбол. Повече от 20 години площадът пред Община Ямбол не е бил място, където се е провеждала клетва, поради което, инициативата на командването на бригадата беше приветствана от немалко жители на областния град, присъствали на ритуала.
Двадесет и осем новоназначени военнослужещи от формирования в  гарнизоните Ямбол, Стара Загора, Хасково и Плевен се заклеха в тържествена обстановка и в присъствието на техните командири, близки, приятели, граждани и официални гости.
Заместник – командирът на бригадата полковник Емил Симеонов прие строя от временно изпълняващия длъжността  командир на ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени