От 17 до 20 юни на учебен полигон „Анево” се проведе шампионат по тактическа стрелба между отборите от военните формирования на Сухопътните войски. В надпреварата взеха участие представители от 61-ва Стрямска механизирана бригада – Карлово, 2-ра Тунджанска механизирана бригада – Стара Загора, 3-то бригадно командване – Благоевград, 5 –то бригадно командване – Плевен, 101-ви алпийски полк – Смолян, 4-ти артилерийски полк – Асеновград, 55-ти инженерен полк – Белене, Центъра за подготовка на специалисти – Сливен, 1-ви разузнавателен батальон – Свобода, 59-ти батальон за ядрена, химическа и биологическа защита и екология – Горна Оряховица, 38-ми батальон за ядрена, химическа и биологическа защита и екология – Мусачево, 78-ми батальон за осигуряване и от батальона за комуникационно-информационна поддръжка – София.

Участниците премериха сили, като водеха огън по мишени на къси и пределно къси разстояния с автомат и пистолет от място и в движение, със смяна на позициите. Състезанието протече при отлична организация, като отборите демонстрираха висока мотивация за победа, състезателен дух и точен стрелкови мерник. Тактическата стрелба е основна дисциплина в подготовката на военните формирования от Сухопътните войски.

В крайното класиране първото място зае отборът на 61-ва Стрямска механизирана бригада, на второ място се нареди отборът на 101-ви алпийски полк, а на трето място е отборът на 2-ра Тунджанска механизирана бригада.

В индивидуалното класиране при мъжете призовите места са отново за представителите на 61-ва механизирана бригада. Първи се класира сержант Вълко Чинтов, следван от  сержант Даниел Табанджов, а трети е ефрейтор Мирослав Гърдев.

При жените на първо място е редник Десислава Станева от 61-ва механизирана бригада, на второ място е ефрейтор Радостина Иванова от 101-ви алпийски полк и на трето място се нареди старши сержант Теодора Николова от 61-ва механизирана бригада.

Призьорите бяха наградени  с купи, медали и грамоти от името на командира на Сухопътните войски генерал-майор Деян Дешков.               

 

Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени