• Военнослужещите от Сухопътните войски вече 6-ти ден се борят с пожарите, разразили се на територията на страната

  • Още едно формирование от Сухопътните войски се включи в борбата с огнената стихия, разразила се в страната

  • Обръщение на командира на Сухопътните войски генерал-майор Деян Дешков

   
   
НОВИНИ
          Група от 6 военнослужещи и 4 единици техника от 54-ти инженерен батальон, от състава на 55-ти инженерен полк - Белене, изгради временен мост от типа БЛГ - 60 за осигуряване на транспортен достъп от републикански път  Враца – пещера „Леденика” на река Лева в района на ждрело Вратцата.
         Ръководител на групата за постройка на моста беше заместник-командирът по логистичното осигуряване на батальона майор Николай Йорданов.
 
От 12 до 15 май в района на 101-ви алпийски полк  се проведе конкурс за заемане на войнишки длъжности.
Успешно преминалите прегледите за годност за военна служба и психологическа пригодност бяха допуснати до изпит по физическа подготовка, тест за обща култура и събеседване. Кандидатите показаха добри резултати по физическа подготовка и високи резултати на теста за обща култура.
С успешно издържалите изпитите  председателят на комисията майор Иван  Щерев проведе  беседа и бяха предложени военни длъжности на 13 кандидати.
 
На 15 май представители на Националната гвардия на САЩ – щат Тенеси, посетиха военно формирование 28880 – Белене. Посещението започна с кратък брифинг на командира на формированието полковник Петко Петков, който запозна гостите със структурата, мисията и задачите на формированието, след което бяха разгледани въпроси по взаимното сътрудничество и организиране на съвместни инженерни дейности между двете структури.
Работната среща остави положителни впечатления за дейността на полка и възможностите за организираните на съвместни инженерни дейности, за което полковник Джон Кинтън, командир на 194 инженерна бригада, изказа своята благодарност.
 
    Днес, 12 май, на тържествен ритуал командирът на 91-ви инженерен батальон за обща поддръжка подполковник Петко Петков официално пое командването на 55-ти инженерен полк и беше повишен в звание „полковник”.
Пагоните на новия командир връчи командирът на Сухопътните войски генерал-майор Деян Дешков пред личния състав на формированието.
В словото си  той отправи пожелания към полковник Петков и към целия личен състав за здраве, неизчерпаеми сили, спорни дела и много успехи, които да съпътстват добрия имидж и затвърждаването на доброто име на полка.
  Полковник Петков прие бойното знаме и обеща да го опази чисто и неопетнено, благодари на командването на Сухопътните войски за гласуваното доверие, изказа своята признателност към ... още
Статичен показ на въоръжение и техника пред учениците от Професионална техническа гимназия „Цар Симеон Велики“ в град Търговище проведоха днес, 11 май, военнослужещите от военни формирования 34200 и 54060 от гарнизон Шумен от състава на Сухопътните войски.
По време на показа те запознаха децата с част от въоръжението в Българската армия – реактивната система за залпов огън БМ-21 „Град”, 152 мм гаубица Д-20, РПГ-7, пистолет „Макаров“, снайперови пушки „Драгунов“ и „Хеклер и Кох”, автомат и картечница „Калашников”, противотанков гранатомет СПГ-9, преносим зенитно-ракетен комплекс „Стрела -2М“, камуфлажно облекло нов образец, тактическо елече и каска от кевлар.
Особен интерес предизвика ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени