• Военнослужещите от Сухопътните войски вече 6-ти ден се борят с пожарите, разразили се на територията на страната

  • Още едно формирование от Сухопътните войски се включи в борбата с огнената стихия, разразила се в страната

  • Обръщение на командира на Сухопътните войски генерал-майор Деян Дешков

   
   
НОВИНИ
Празникът на бронетанковите войски е на 15 април и в Център за подготовка на специалисти - Сливен, формирование, в което са на въоръжение танковете Т-72, го отбелязват с думите: „Честит празник, танкисти!“  
Днес, 11 април в Центъра се състоя тържествен ритуал, който ще остане паметен за военнослужещите и цивилните служители. Командирът на формированието полковник Любомир Вачев връчи представителните флагове на командира на 2-ри танков батальон подполковник Делян Люцканов и на командира на 61-ви танков батальон подполковник Евтим Максимов, които на свой ред ги връчиха на знаменосците. Вълнуващ и запомнящ се момент, който не случайно е в навечерието на празника на бронетанковите войски.
По случай празника на 11 април се провежда турнир по военно-приложни игри ... още
По случай предстоящите Великденски празници военнослужещите от 1-ви разузнавателен батальон - Свобода инициираха благотворителна кампания за набиране на финансови средства в подкрепа на Центъра за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания в град Чирпан. Събраните средства ще бъдат използвани за закупуване на ново кухненско оборудване за дома, което ще улесни приготвянето на по-вкусна храна за децата. Целта на военнослужещите е домът да стане по-уютен за живеещите в него и те да усетят загрижеността и вниманието към тях.
     Директорката на Центъра Иванка Ненкова изказа сърдечна благодарност към военнослужещите за направения жест и оказаната подкрепа.
Формированиe за овладяване и/или преодоляване на последствията от бедствия за унищожаване на невзривени боеприпаси (ФОППБ) от 55-ти инженерен полк от състава на Сухопътните войски, беше задействано на 10 април, за разузнаване и обезвреждане на 152 мм силно корозирал осколочно – фугасен артилерийски снаряд.
Боеприпасът беше открит на 09 април по време на изкопни работи в частен имот на ул. „Александър Стамболийски“ № 2 в с. Славовица, обл. Плевен.
     Днес, 10 април, формированието, под ръководството на капитан Мартин Станчев, разузна, транспортира и унищожи невзривения боеприпас в землището на село Славовица на 2 км западно от населенето място при стриктно спазване на мерките за безопасност.
Военнослужещите действаха на основание ... още
         Вчера, 4 април, в регионалната библиотека „Захарий Княжески” – Стара Загора, пред старозагорската общественост и военнослужещи от състава на 2-ра механизирана бригада, беше представена книгата „130 години българи в небето” с автор професор, летец І клас, о.з. полковник Димитър Недялков.
         Презентацията е част от събитието „Четяща Стара Загора”, организирано от библиотека „Родина”, Община Стара Загора, Регионална библиотека „Захарий Княжески”, Сдружението „Ветерани от вертолетна авиация Стара Загора”  и Фондация „Български ВВС”.
          ... още
В тържествена обстановка, пред личния състав на Командването, началникът на отдел „Личен състав“ полковник Евгени Събев прочете заповед на министъра на отбраната за прекратяване на договора за военна служба и зачисляване в запаса на подполковник  Михаил Тодоров.
Подполковник Тодоров е офицер с богат опит и професионална подготовка. За заслугите му към отбраната на страната и положените усилия по време на службата му в редиците на Българската армия е награждаван многократно с различни предметни и морални награди от министъра на отбраната, началника на отбраната и преките му командири.
Предметна награда „Картина“ му беше връчена от командира на СВ генерал-майор Деян Дешков, който му пожела дълги години само здраве и спокойствие за разлика от ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени